UPOZORENJE NA TERORIZAM – Lukač: Sve policijske i obaveštajne službe u BiH i regionu, da budu na oprezu!

On je podsetio da je BiH uvijek podložna ovakvim pretnjama, s obzirom na to da ima istoriju izvršenja određenih terorističkih akata.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da sve policijske i obaveštajne službe u BiH i regionu moraju da budu oprezne i da doprinesu dobroj i brzoj razmeni informacija kako bi bio sprečen bilo kakav teroristički akt.

Komentarišući preporuke Stejt departmana američkim državljanima da preispitaju planove o putovanjima u BiH zbog mogućih terorističkih napada, Lukač je naveo da MUP još nije dobio nikakvu zvaničnu informaciju.

„Ne znam da li će je i poslati. Oni s vremena na vreme objave takve informacije, obično zbog nekih dešavanja u svetu, što bi se u ovom slučaju moglo odnositi na aktuelna dešavanja u Avganistanu”, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Lukač je istakao da je sigurno da će se određeni broj ljudi iz Avganistana, koji su u nekom trenutku tokom borbenih dejstava učestvovali u njima, naći u nekim evropskim zemljama, čak i u regionu i samoj BiH.

„Zbog toga smo ovo upozorenje shvatili veoma ozbiljno i svakako da ćemo preduzeti sve mere na uvezivanju i razmeni informacija sa drugim partnerskim policijskim i obaveštajnim organizacijama u regionu da bi sprečili bilo kakav teroristički akt”, naglasio je Lukač.

On je podsetio da je BiH uvijek podložna ovakvim pretnjama, s obzirom na to da ima istoriju izvršenja određenih terorističkih akata.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom veb-sajtu Stejt departmana datiranom na 24. avgust ove godine, američkim državljanima se preporučuje da “ponovo razmisle o putovanju u BiH zbog kovida 19”, kao i da je “neophodno pojačati oprez usled terorizma i nagaznih mina”.

Fakti

Check Also

Putin je rasturio sve američke strateške planove, do 2032.

Kina se u svim zvaničnim američkim dokumentima navodi kao glavni strateški rival zemlje, najmanje od …