Vučić zvao Kurca da mu okači orden i tako poslao simboličku poruku “hejterima”!

„Ovaj orden obavezuje na dalju saradnju i napredak odnosa Srbije i Austrije“

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc stigao je u radnu posetu Srbiji, tokom koje mu je predsednik Aleksandar Vučić uručio Orden Republike Srbije na lenti.

Kurc je poručio, uoči sastanaka u Beogradu, da je Srbija veoma važan partner na Zapadnom Balkanu i da može da računa na punu podršku njegove zemlje.

Vučić i Kurc su se sastali u Predsedništvu Srbije, a Kurc će se kasnije sastati i sa premijerkom Anom Brnabić.

Orden je austrijskom kancelaru uručen za, kako je na ceremoniji rečeno, za učvršćivanje saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Austrije.

Vučić: I ubuduće očekujem podršku Austrije u procesu evrointegracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u evrointegracijama i ubuduće očekuje podršku Austrije, koja je prema njegovim rečima radila da taj proces bude ubrzan.

On je naveo da je Srbija srećna što u uslovima nesigurnosti, izazvane i pandemijom koronavirusa, „uvek može da računa na prijatelje kakva je Austrija“.

„Ovaj orden obavezuje na dalju saradnju i napredak odnosa Srbije i Austrije“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije ukazao je da će, poznajući austrijskog kancelara, on svoj „neiscrpan politički talenat (uložiti) u jačanje ukupnih odnosa i povezivanja dva naroda, kao i da je Kurc na njega „ostavio izuzetan utisak i pre nego što je izabran za kancelara“.

„U proteklih deset godina smo udvostručili ekonomsku saradnju u proteklih deset godina, između ostalog zbog zalaganja (austrijskog kancelara)“, rekao je Vučić, koji se Kurcu zahvalio i na saradnji sa srpskom dijasporom u Austriji.

FoNet, Beta

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …