Evropa rešila da testira vojnu moć Srbije! – Stigao poziv za Vučića…

“Ovi akti su u suprotnosti sa međunarodnim sporazumima koji imaju za cilj da osiguraju red i stabilnost u tom delu regiona.”

Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova Albanije pozvalo je Srbiju da “povuče oružane snage upućene na granicu sa Kosovom”.

Pozvali su Srbiju i da radi na hitnoj deeskalaciji situacije!

U saopštenju za javnost se ističe da je Albanija posebno zabrinuta zbog “raspoređivanja srpskih oružanih snaga u blizini granice sa Kosovom i vojnih aviona koji lete blizu i iznad vazdušnog prostora Kosova, što podstiče pojedince na izazivanje nemira i nasilja, kao i na destabilizaciju Kosova”.

“Ovi akti su u suprotnosti sa međunarodnim sporazumima koji imaju za cilj da osiguraju red i stabilnost u tom delu regiona.

Pozivamo Srbiju da povuče oružane snage upućene na granicu sa Kosovom i da radi na hitnoj deeskalaciji situacije.

Pozivamo sve aktere da pokažu suzdržanost i odmah pređu na dijalog, kao jedini način da se krene napred i reše otvorena pitanja u duhu saradnje, kojoj je Albanija nepovratno posvećena, u svojim bilateralnim i multilateralnim naporima”, poručuju iz ovog ministarstva.

Dodaje se da će Albanija “kao saveznik u NATO-u i odgovorna članica Ujedinjenih nacija, učiniti sve što je u njenoj moći da podrži sve napore da se situacija odmah deeskalira i vrati dijalogu”.

Kosovo online

Check Also

Kris Ozborn: Posle Putinovog “nuklearnog upozorenja”, Amerika je “načuljila uši” i počela ozbiljno da sluša Rusiju!

Upozorenja ruskog predsednika Vladimira Putina, o mogućem nuklearnom sukobu imaju ozbiljan uticaj, na Sjedinjene Države. …