„Jeba*u vam svima majku, kada dođem na vlast!“

Smenjena je posle tri godina gazdovanja u policiji i to, zanimljivo, posle povratka ministra Nebojše Stefanovića iz Sjedinjenih američkih država.

Iako bi vladajuća garnitura najviše volela da postoji magično sredstvo kojim bi se očistili od bivše državne sekretarke MUP, njen neverovatan uspon kroz državni aparat i ogromna moć koju je imala ne bi bili mogući da iza nje nije stajala moćna partijska mašinerija čiji je dao bila.

Kada je Dijana Hrkalović rukopoložena od strane partije za svemoćnu državnu sekretarku MUP možda i prva stvar koju je uradia bia je smena načelnika Policijske stanice Palilula pukovnika Gorana Mijailovića i maltretiranje policajca Vladimira Savića koji je na kraju napustio službu iako je bio više puta nagrađivan.

Zašto su baš ova dva policajca bili prvi na spisku Dijane Hrkalović?

Sve je počelo dve godine ranije, 29. maja 2012. godine, dok je u toku bila kampanja za beogradske izbore.

Kod Bogoslovije je ekipa Srpske napredne stranke, u kojoj je bila i Dijana Hrkalović, videla aktiviste pokreta Zajedno do pobede, koji su držali transparent.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pošto su nekoliko puta prošli pored njih i vređali ih, Dijana i ekipa, rešili su da preduzmu neke odlučnije korake, jer su odanost svojoj partiji hteli da dokažu i delom a ne samo rečima.

Petorica muškaraca i Dijana Hrkalović prišli su aktivistima, a upravo je Hrkalovićka i počela prva da vređa aktiviste i pokušava da im otme transparent, koji je na kraju završio kod Dejana Vukićevića.

Tada mu je prišao jedan od napadača, funkcioner SNS sa Palilule Dragan Perić i udario ga glavom u lice. Dijana i ekipa su uspeli da otmu transparent.

Ipak, trijumf nije dugo trajao, jer su policajci sa Palilule, među kojima je bio i Vladimir Savić, priveli Hrkalovićku i društvo i protiv njih podneli krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje, kao i prekršajnu za narušavanje javnog reda i mira.

Načelnik Policijske stanice Goran Mijailović je, kao pravi starešina, stao u zaštitu i na stranu svog policajca, dok Savić, uprkos nekim savetima, nije hteo da odustane od procesuiranja uhapšenih i podnošenja krivične i prekršajne prijave.

Tada im je Dijana Hrkalović nešto obećala: „Jeba*u vam svima majku kada dođem na vlast“.

Iako političare bije glas da ne drže obećanja, Dijana Hrkalović je svoje ispunila.

Zašto je ovaj napad, komičan u odnosu na sve ono što joj se stavlja na teret, važan za priču o Dijani Hrkalović?

Ona je u to vreme bila kandidat za odbornika u Skupštini grada, bila je na 12. mestu izborne liste SNS „Pokrenimo Beograd – Tomislav Nikolilć“.

Odbornik SNS-a je bila od 12. juna 2012. do 14. decembra iste godine.

Napad na aktiviste, hapšenje, krivična i prekršajna prijava, pretnje i prostački rečnik u policijskoj stanici, ne samo da je nisu izbrisale na izborne liste, već su je pomakle u hijerarhiji.

Partija se, naravno, odužila Dijani zbog njenog angažmana i napornog rada tokom predizborne kampanje u Beogradu 2012, godine.

Krivičnu i prekršajnu prijavu progutala je neka  fascikla, tako da je Dijana imala čist dosiije što joj je bilo važno za novi angažman, u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) gde počinje da radi u decembru 2012. godine.

Nije jasno kako je prošla provere, jer je, navodno za prijem u BIA potrebno zadovoljiti visoke kriterijume.

Verovatno je i tu za nju zalegla partija.

Posle 16 meseci provedenih u BIA, što više liči na pohađanje nekog  kursa nego neka ozbiljna karijera u obaveštajnoj službi, Dijana Hrkalović dolazi u MUP.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ona je u policiju došla u paketu sa novim ministrom, Nebojšom Stefanovićem, kada je SNS preuzeo to ministarstvo od Socijalističke partije Srbije.

Radni odnos zasnovala je 30. aprila 2014. kao zamenik šefa kabineta ministra.

SNS-u je u novom ali ključnom ministarstvu, trebali poverljivi kadrovi i eto, opet se pojavljuje Dijana Hrkalović.

Ona brzo napreduje kroz policijske redove, uprkos nedostatku iskustva ali i znanja.

Ono malo praktičnog znanja koje je stekla u BIA, teško da je bilo upotrebljivo u policiji jer su u pitanju dve službe koje imaju potpuno drugačiji sistem, način rada pa i ovlašćenja.

Jedini logični način kako je Dijana Hrkalović kao ledolomac prošla kroz policiju, lomeći i gazeći sve pred sobom, od načelnika policijske stanice i običnog policajca na Paliluli, do uticajne funkcije načelnika beogradske policije jeste da je imala potpunu podršku stranke za svoje postupke. Napreduje i već 10. jula 2015. postaje sekretar Uprave kriminalističke policije (UKP).

Za svoju drugu godišnjicu rada u MUP dobila je i prigodan poklon, mesto državne sekretarke.

Sve vreme u poliiciji znaju da je ona u odličnim odnosima sa vođama navijačke grupe „Janjičari“ i kasnije „Principi“, Aleksandrom Stankovićem i Velkom Belivukom, ali to nikome nije smetalo.

Smenjena je posle tri godina gazdovanja u policiji i to, zanimljivo, posle povratka ministra Nebojše Stefanovića iz Sjedinjenih američkih država.

To je podstaklo glasine da je na njenom smenjivanju insistirala DEA, američka agencija za borbu protiv narkotika koja je posledjih godina vrlo prisutna na Balkanu.

Američka služba je to tražila zbog navodnih veza Dijane Hrkalović sa kavačkim klanom.

Sedam godina neverovatnog uspona izbrisano je jednim šturim saopštenjem.

Dijana Hrkalović je trenutno u pitvoru, zbog trgovine uticajem vezano za „ubistvo na šinama“ kada je manipulisano dokazima da bi Veljko Belivuk i Marko Miljković, optuženi za ubistvo Vlastimira Miloševića 2017 godina bili oslobođeni usled nedostatka dokaza.

Navodno je policajci ispituju i u vezi sa nizom drugih afera koje su proteklih godina potresale Srbiju, od prisluškivanja predsednika do „Jovanjice“ i niza mafijaških likvidacije u posednjih 5 godina. Jedino ne pitaju ko ju je gurao, podržavao i štitio 7 godina.

Nova s

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Makron želi da se Krim oduzme Rusiji!

Nijedan „trajni mir“ nije moguć, bez da Ukrajina preuzme kontrolu, nad ruskim poluostrvom, tvrdi francuski …