ŽELJKO OBRADOVIĆ POSLE TRILERA SA HUVENTUDOM: “Ovo nema nigde…” – VIDEO

Partizan u narednom kolu igra sa Andorom, dok će Huventud na gostovanje Slasku.

Košarkaši Partizana savladali su Huventud 68:67 (19:17, 15:22, 15:20, 19:8) u trećem kolu grupe A Evrokupa.

Time je nastavljen njihov perfektan start sezone tokom kog imaju skor 6-0 u ABA ligi i 2-3 u Evrokupu.

Crno-beli su uspeli da izbegnu poraz uprkos slabih 30 minuta, preokrenuvši dvocifren zaostatak u poslednjoj četvrtini na krilima Kevina Pantera, koji je pogodio poslednja tri napada za Partizan i sjajno odigrao odbranu u ključnom trenutku.

Panter je bio najefikasniji pojedinac susreta sa 18 poena (6/8 iz igre, 2/5 za tri) uz tri skoka, pogodivši ključne šuteve za preokret i pobedu na 4 sekunde pre kraja.

Pratio ga je Zek Ledej sa 13 (4/9 iz igre, 1/3 za tri) uz šest skokova. Mur je ubacio osam, dok su Kuruc i Smailagić imali po sedam poena.

Na drugoj starni istakao se Đoel Para sa 15 poena, a pratio ga je Derek Vilis sa 11 te Ante Tomić sa 10 poena uz osam skokova.

Mučili su se crno-beli od starta, te su prva dva i po minuta na parketu proveli bez datog koša.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U tom trenutku je trener ekipe Željko Obradović pozvao tajm-aut nakon kog se situacija promenila nabolje.

Partizan ne samo da je stigao do izjednačenja predvođeni Zekom Lidejem nego su i okrenuli rezultat u svoju korist i na prvu pauzu otišli sa prednošću.

Pokušao je Obradović sa visokom petorkom na početku druge deonice, ali to se iskusnom stručnjaku obilo o glavu kada je upravo tada Huventud stigao do nove prednosti.

Situacija po Partizan bi nakon ovog dela igre bila još gora da nije bilo Dalasa Mura koji je ušao u igru i ubacio dve trojke, te ostavio svoju ekipu u igri.

Međutim, nekoliko trojki u trećoj deonici nisu pomogle crno-belima da spreče Huventud da stigne do dvocifrene prednosti po prvi put na meču sa kojom su otišli u odlučujuću deonicu.

Probudio se tim Željka Obradovića, nekoliko sekvenci, predvođenih efektnim kucanjem Alena Smailagića je diglo “Pionir”, na noge.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U tom trenutku Huventud nije postigao koš četiri i po minuta od početka, četvrte četvrtine, ali čim jeste došlo je do novog pada u igri Partizana.

Srećom po Partizan, ni Huventud nije bio šuterski raspoložen u ovim trenucima. Samo osam poena španskog tima u poslednjoj deonici na kraju su i odlučila ovaj meč.

Kevin Panter je preuzeo lidersku ulogu u odlučujućim trenucima. Američki bek je najpre održao tim u trećoj deonici sa dve trojke, a potom i u poslednjoj deonici sve pogodio što je mogao. Na kraju je i doveo svoj tim u prednost koji im je doneo pobedu.

Partizan u narednom kolu igra sa Andorom, dok će Huventud na gostovanje Slasku.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Denver vs Lejkersi 10 : 0! – VIDEO

Centar Denvera Nikola Jokić izjavio je, posle pobede nad Lejkersima u drugom meču plej-ofa, da …