Uvodi se putarina na Ibarskoj magistrali!

“Svi sada idu kroz Srbiju, a ne preko Mađarske, Rumunije i Bugarske, jer im je taj pravac duži za 250 do 300 kilometara”

V. d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak kaže da će ubrzo biti uvedena putarina na Ibarskoj magistrali za teške kamione -–teretnjake od 40 tona nosivosti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Drobnjak je danas rekao da se, pre svega, zbog bezbednosti saobraćaja moraju teški kamioni prebaciti na auto-put umesto što sada koriste Ibarsku magistralu da ne bi platili putarinu.

“Vrlo brzo ćemo Ibarsku magistralu ‘zatvoriti’ za te kamione, pre svega zbog bezbednosti i biće im ista cena, kada idu Ibarskom kao i na auto-putu”, poručio je Drobnjak gostujući na TV K1.

U Srbiji je ove godine povećan broj vozila na auto-putevima za 10 odsto u odnosu na 2019. godinu, kazao je on i dodao da je to zato što smo izgradili auto-puteve u zemlji i sada svi koji idu ka Grčkoj i Turskoj idu preko Srbije.

“Svi sada idu kroz Srbiju, a ne preko Mađarske, Rumunije i Bugarske, jer im je taj pravac duži za 250 do 300 kilometara”, naveo je Drobnjak.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …