RUSKI EKSPERT: Situacija sa pandemijom koronavirusa liči na probu biološkog rata

Situacija sa pandemijom koronavirusa liči na probu biološkog rata, izjavio je ruski dečji hirurg Leonid Rošalj, prenosi Sputnjik.

“Kada analiziram trenutnu situaciju, shvatam da je ovo proba biološkog rata. Ne kažem da je ovaj virus napravio čovek, nema dovoljno osnova za ovakve tvrdnje, a i ja nisam virusolog. Ali ovo je testiranje zdravstvenog sistema, uključujući i biološku zaštitu zemlje”, istakao je Rošalj u intervjuu za “Forbs”.

On ukazuje na to da virus ne poznaje granice i da je nemoguće predvideti širenje epidemije, jer se ljudi iz različitih zemalja drugačije ponašaju, uprkos svim ograničenjima.

Prema rečima Rošalja, u Rusiji u borbi protiv koronavirusa učestvuju svi, uključujući i predsednika i vladu.

Ruski lekar smatra da je niska stopa smrtnosti u zemlji povezana sa pravovremenim uvođenjem ograničenja ulaska u zemlju i merama unutrašnje kontrole.

Rošalj poručuje da je neophodno nastaviti sa nošenjem maski i rukavica, da ne treba slati prehlađenu i bolesnu decu u vrtiće, da treba poštovati sanitarne mere u preduzećima, zabraniti dolazak na posao radnicima koji se ne osećaju dobro i sprovoditi testiranje na koronavirus.

“Koronavirus testira izdržljivost čovečanstva i to kako bismo podneli ozbiljnu biološku katastrofu”, zaključuje lekar.

Check Also

Koju hranu jesti da biste izbegli debljanje

U proleće, Rusi se mogu osećati pod stresom jer je vreme da dođu u formu. …