Tramp zabrinut: Bajden pored Putina izgleda, kao “zonska liga”

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da ruski Vladimir Putin očigledno, „nije zabrinut“ za administraciju Džoa Bajdena, kritikujući svog naslednika, nakon što je Bajden seo za onlajn sastanak sa ruskim liderom.

„Vladimir Putin gleda na našu patetičnu predaju u Avganistanu, ostavljajući iza sebe mrtve vojnike, američke građane i vojnu opremu vrednu 85 milijardi dolara.

Zatim pogleda Bajdena. On nije zabrinut!”

Tramp je rekao u izjavi u utorak, nekoliko sati nakon što su se Bajden i Putin sastali virtuelno da razgovaraju o nizu pitanja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Upitan o razgovorima pre nego što su oni održani ranije u utorak, Tramp je ocrnio aktuelnog predsednika, rekavši da je njegov sastanak sa Putinom bio, kao da „Nju Ingland Patrioti igraju sa vašim srednjoškolskim fudbalskim timom“.

Dalje se hvalio da je, iako se slagao sa ruskim liderom i drugim šefovima stranih država, bio „tvrd prema svima njima“.

Bajden je Ukrajinu stavio u fokus sastanka, kao i ruske „vojne aktivnosti“ na sopstvenoj granici sa zemljom, između ostalog.

Čitanje sastanka sa ruske strane pokazuje da je Putin vršio pritisak na američkog predsednika u vezi sa proširenjem NATO-a, što je dugo zabrinuto za Moskvu, jer vojni blok zadire na njenu teritoriju, pored raspoređivanja američkog oružja u Ukrajini i drugim „zemljama u susedstvu Rusije.”

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …