Vladan Glišić: Potpisano novo naseljavanje Albanaca u Srbiji!

Dakle, ne možemo biti slepi na ovako otvaranje jedne teme, koja nama može napraviti veliki problem, u prostorima gde živi srpski narod.

„Stvar, koja je vrlo problematična, a o kojoj se ne priča, jeste da povezivanjem radne snage, svi smo svesni da niko iz Šumadije ili vrlo mali broj ljudi će ići u Albaniju da radi, dok će dosta Albanaca doći ovde da radi i to nije problem, to je sasvim uredu, to se dešava i sa nekim drugim firmama, korporacijama, sa ljudima koji dolaze sa mnogo udaljenijih tačaka u svetu, rekao je u Skupštini Srbije jedini narodni opozicioni poslanik,” Vladan Glišić, komentarišući Vučićev sporazum sa Edi Ramom u vezi inicijative „Otvoreni Balkan”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

A zatim je dodao:

„Međutim, problem je što u ovom sporazumu postoji mogućnost naseljavanja njihovih porodica.

Nemojte da se pravimo naivni i da zaboravimo kako svojevremeno izbeglice, koje su primane u SFRJ, a bežale su iz Albanije, je to bio potencijal koji nam je posle napravio ovaj problem koji imamo na KiM.

Dakle, ne možemo biti slepi na ovako otvaranje jedne teme, koja nama može napraviti veliki problem u prostorima gde živi srpski narod.

Druga stvar, koja isto bitna za ideju otvorenog Balkana, jeste pitanje moguće carinske unije.

Da li to znači da mi, kao Srbija, koja ima privilegije u bescarinskom režimu sa Ruskom Federacijom i Evroazijskom unijom, da li će to značiti da se te privilegije prenose i na druge države koje čine sada inicijativu „Otvorenog Balkana“, tj. Severnu Makedoniju i Albaniju ili ćemo i mi izgubiti te referencijalne i mogućnosti?

Znači, o tome se takođe ne govori, a moramo da budemo svesni da je nama mnogo više u interesu zbog strateških interesa naše države, zbog toga što država nije samo ekonomija, već i odbrana teritorije i razmišljanje o budućnosti, mnogo je bitno i bitnije vezivati se za azijski region, za Rusiju, za sve one, koji će nam dati mogućnost razvoja u budućnosti, nego za ovaj prostor, gde mi ovde u stvari radimo za interes albanskog naroda.

Srbin.info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …