UDARNA VEST – Porodicama američkih diplomata, naredjeno da napuste Ukrajinu!

Američki Stejt department je takođe savetovao Amerikance da „razmotre napuštanje“ zemlje, koristeći komercijalne letove.

Porodicama američkih diplomata naređeno je da napuste Ukrajinu, dok su neki zaposleni u ambasadi, dobili dozvolu da odu na “dobrovoljnoj” osnovi, prema ažuriranom putnom savetu, koji je ponovio tvrdnje o “kontinuiranoj pretnji, ruske vojne akcije”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Postoje izveštaji da Rusija planira značajnu vojnu akciju protiv Ukrajine“, saopštio je Stejt department u nedelju, dodajući da je „odobrio dobrovoljni odlazak zaposlenih u SAD (USDH) i naredio odlazak članova porodice, koji ispunjavaju uslove (EFM)“.

Američkim građanima je još jednom snažno savetovano da ne putuju u Ukrajinu, dok je onima, koji su već u zemlji rečeno, da „razmotre, da odu sada, koristeći komercijalne ili druge privatne opcije prevoza“.

Najviši savet „Nivo 4: Ne putujte“ za Ukrajinu, navodeći Covid i „povećane pretnje iz Rusije“, postoji na veb stranici Stejt departmenta, više od mesec dana.

SAD su ranije upozorile svoje građane da ne bi trebalo da „predviđaju da će biti evakuacija, koje sponzoriše američka vlada“, ukoliko dođe do rata u Ukrajini, sugerišući da umesto toga koriste dostupne komercijalne letove.

Moskva je više puta negirala optužbe da planira invaziju na Ukrajinu, koje su SAD i njihovi saveznici izneli od novembra prošle godine, opisujući te tvrdnje kao neosnovane pokušaje da se unese „histerija“.

Prema Kremlju, Zapad je taj koji podstiče tenzije u Ukrajini isporučujući oružje Kijevu, – koji je umešan u „zamrznuti“ sukob sa samoproglašenim republikama u jugoistočnom regionu Donbasa – i intenzivirajući jačanje NATO-a u istočnoj Evropi.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …