Fauči predviđa, „malo više bola i patnje“, za nevakcinisane!

Zdravstveni savetnik Bele kuće je „uveren“, da postoje samo nedelje, pre negoli Omicron, ne dostigne svoj vrhunac.

Dr Entoni Fauči je rekao da je „uveren koliko god možete“ da će slučajevi Omikrona u SAD dostići vrhunac sredinom februara, iako je u nedelju u intervjuu za ABC priznao, da „nikada ne želite da budete previše samouvereni, kada nosim sa ovim virusom.”

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Fauci je bio jedan od vodećih zagovornika vakcinacije i pojačivača Covid-19, ali je priznao da različite stope vakcinacije širom zemlje neće značajno uticati na stope infekcije Omikronom, u SAD.

Međutim, neka područja se mogu suočiti sa „malo većim bolom i patnjom, zbog hospitalizacija u onim delovima zemlje, koji nisu u potpunosti vakcinisani ili nisu dobili dopunske lekove“.

Fauci je tvrdio da je njegovo predviđanje zasnovano na podacima iz drugih zemalja poput Izraela, Južne Afrike i Velike Britanije.

„Oni su dostigli vrhunac i [počinju] prilično naglo da opadaju“, rekao je zdravstveni zvaničnik, predviđajući skori preokret širom SAD.

Zdravstveni zvaničnici su naglasili da vakcinacije mogu sprečiti ozbiljnije neželjene efekte Omikrona.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Jednom kada su slučajevi ispod određene „oblasti kontrole“, rekao je Fauči, Covid bi mogao biti „u suštini integrisan u opšte respiratorne infekcije, sa kojima smo naučili da živimo“.

Faučijevo stalno prisustvo tokom pandemije Covida dovelo je do oštre podele u javnom mnjenju, sa kontroverznim zdravstvenim zvaničnicima, koji su anketirali nisko izvan demokrata, slično predsedniku Džou Bajdenu.

Fauci je u nedelju još jednom razbesneo svoje kritičare, ponovo sugerišući višestruke dopunske injekcije povrh prvobitnih vakcinacija ljudi.

Stručnjak za zarazne bolesti je rekao da je tačna „izdržljivost“ trećeg mRNA pojačivača ili „drugog pojačanja“ Johnson & Johnson vakcine nepoznata ali tvrdi da će „treća injekcija“ moći da ima više izdržljivosti i „zaštite“ protiv teške bolesti”, zahvaljujući podacima prikupljenim od prvih bustera.

„Možda ćemo morati ponovo da pojačamo. To je sasvim zamislivo“, rekao je Fauci, insistirajući da ne želi situaciju, u kojoj se ljudi prisiljavaju da dobijaju pojačane injekcije svakih šest meseci, umesto toga da se oslanjaju na izdržljivije pojačivače, koji će trajati duže.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …