Oliver Braun “spalio” Nadala: Nisi pobedio najboljeg na svetu, već najboljeg vakcinisanog tenisera!

Ipak, bilo je mučno gledati direktora turnira Krega Tajlija, kako pokušava da uživa u veličanju Španca.

Sjajan komentar sportskog novinara Olivera Brauna osvanuo je u britanskom Telegrafu.

U tekstu “Trijumf Rafaela Nadala je zadivljujuć ali odsustvo Novaka Đokovića baca neizbežnu senku” Braun je bez dlake na jeziku analizirao dešavanja koja su obeležila ovogodišnji Australijan opena.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Zapanjujuće, nečuveno, bez premca: 21. velika titula Rafaela Nadala, proizvod njegove prve pobede posle 0:2 u setovima nakon skoro 15 godina, jeste sve ovo i više od toga.

Ipak, bilo je mučno gledati direktora turnira Krega Tajlija, kako pokušava da uživa u veličanju Španca.

Upravo je Tajlijeva umešanost u debakl Novaka Đokovića, situacija u kojoj je devetostruki šampion deportovan iz Australije i ponižen, bacila senku na jedan od najvećih teniskih podviga”, ističe Britanac.

Poput Nikole Pilića, koji je istakao da Nadalova pobeda nije prava, jer je osvojena bez najboljeg igrača na svetu, i Braun smatra da je Špancu olakšan put do trofeja.

“Da biste bili najbolji, morate pobediti najbolje, što je uslov koji u Nadalovom slučaju ostavlja najmanju mrlju pored ovog finala.

Rus nije bio najbolji igrač sa kojim je mogao da se suoči.

On je bio najbolji vakcinisani igrač.

Najveća opasnost za Nadalove šanse ka ovom 21. grend slemu bila je, kao što je svima poznato, 15.000 kilometara daleko, u Beogradu”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nadal je dva puta trijumfovao na Australijan openu, a prvi trofej osvojio je davne 2009. godine.

Od njegovog prvog trijumfa u Melburnu do danas Novak je osvojio čak osam trofeja na ovom Gren slemu.

“To je ono što Nadalovo dostignuće čini toliko drugačijim od njegovog trijumfa na Vimbldonu 2008. kada je svrgao sa trona tada neprikosnovenog Rodžera Federera – aktuelnog petostrukog šampiona “Ol Ingland” kluba. Ovog puta, broj 1 nije bio prisutan.

Međutim, to većini nije važno: konsenzus u nekim delovima teniskog sveta je da je Đoković opasan antivakser koji u potpunosti zaslužuje svoj status.

Ali kada govorite o trci za najvećeg tenisera ikada, takve presude su koliko glupe i banalne.

Svaki pravi zaljubljenik u ovaj sport bi trebalo da želi da se Nadal, Đoković ili Federer još uvek bore za najveće trofeje, a ne za veličanstveno rivalstvo koje će sabotirati vlade koje žure da demonizuju nevakcinisane”, ističe Braun.

Britanski novinar smatra da bi direktor Australijan opena Krejg Tajli trebalo da podnese ostavku posle svega što je najbolji teniser sveta Novak Đoković doživeo u Australiji.

“Ubediti najodlikovanijeg muškog šampiona da je imao medicinsko izuzeće, a zatim ga namamiti preko pola sveta i potom se zavaliti u fotelju dok ga australijska vlada pretvara u politički fudbal, predstavlja neoprostivo napuštanje rukovodstva.

Njegov posao su, po svoj prilici, spasile samo zavodljive priče o dva finala, gde je Eš Barti postala prvi domaći pobednik posle 44 godine, a zatim je Nadal kanalisao svoju nepresušnu izdržljivost da pobedi”.

Kurir sport

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Magija u Istanbulu! Bomba sa pola terena, Dušana Tadića! – VIDEO

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i turskog Fenerbahčea izveo je magiju ove večeri u Istanbulu. U …