Vlada brže, bolje, raspustila skupštinu, da ne bi bio usvojen zakon, o trajnoj zabrani iskopavanja litijuma, pre izbora?

Predsednik Skupštine Ivica Dačić trebalo bi, kako saznaje Nova.rs, da sutra raspiše beogradske izbore, dok bi, kako je ranije najavljivano, istog dana predsednik Srbije trebalo da raspiše i vanredne parlamentarne izbore, a početak predsedničke trke biće ozvaničen početkom marta.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog da predsednik Republike Srbije raspusti Narodnu Skupštinu.

„Ukoliko predlog bude usvojen, vlada će ući u tehnički mandat raspuštanjem Narodne Skupštine.

Svakako, Vlada Republike Srbije nastaviće da radi posvećeno u interesu svih građana“, navodi se u saopštenju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sve svoje aktivnosti u tehničkom mandatu, vlada će nastaviti da obavlja svojim punim kapacitetom, u skladu sa ustavnim i zakonskim propisima, dodaje se.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić trebalo bi, da sutra raspiše beogradske izbore, dok bi, kako je ranije najavljivano, istog dana predsednik Srbije trebalo da raspiše i vanredne parlamentarne izbore, a početak predsedničke trke biće ozvaničen početkom marta.

Građani će na birališta izaći 3. aprila.

Beta

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …