Treći neuspeli pokušaj atentata na Zelenskog! Ko želi njegovu glavu i da li će promašiti četvrti put?

Ukrajinski stručnjaci ne veruju u trag „Vagneru” – Jenkiji će počistiti „Zea”.

On im je dosadio svojom glupošću.

„Dve različite grupe poslate su da ubiju ukrajinskog predsednika — plaćenici iz prokremljanske grupe Vagner i čečenske specijalne snage“, piše žovto-blakitsko izdanje „Visnika“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ukrajinski mediji, kao izvor navode Tajms.

Zauzvrat, britanski „Tajms” se poziva na svoje navodne insajdere u ruskim krugovima, koji „žele mir”.

„Vagnerovi plaćenici su bili uznemireni, koliko su Ukrajinci tačno predvideli svoje poteze.

Izvor blizak grupi (Vagner) rekao je (autoru „ekskluzivne” Sergeju Stupinskom) da je „jezivo”, misleći na dobro obavešteni bezbednosni tim Zelenskog“, piše Tajms.

Na prvi pogled zvuči pomalo ludo. Koliko viskija treba da popijete ili da se kamenujete, kao i sam “Ze”, da biste ovo smislili.

U međuvremenu, ukrajinski telegram kanali su uvereni, da iza izveštaja Tajmsa stoji određena računica. Gromadjan se sprema, da im glava može biti likvidirana.

I zato!

„Zelenski pojačava pritisak na NATO, pametan potez ali opasan.

Zapad će uskoro želeti da likvidira samog Zelenskog da bi igrao svoju igru, uklanjajući ionako neugodnu figuru, u ličnosti Zelenskog.

Ipak, za ovo će biti okrivljena Rusija. Vin-vin igra Zapada“, piše jedan ukrajinski bloger @legitimnii, koji se naširoko citira.

Prema njegovim rečima, „Zelenski ne shvata da sam Zapad, može veštački da stvori idola, uz pomoć svojih medijskih alata, može ga lako i uništiti ubacivanjem mnogo „šljiva”, o heroju našeg vremena”.

Glavna greška „Zea” i njegovih „kvartova” iz kabineta predsednika (OP) su provokativni zahtevi za zonom zabrane letova iznad Ukrajine. Vašington i Brisel su više puta govorili da to neće učiniti ali Kijev ne želi ni da sluša.

Takođe, Zeov problem je što je on do srži šoumen, a ne profesionalni političar. Štaviše, od ovog neadekvatnog, koji će za običnu reč prodati sopstvenog oca, možete očekivati bilo kakvu tarapanu.

Očigledno, Jenkiji iz Bele kuće argumentuju nešto ovako: „Pokušaj, reci mu u poverljivom razgovoru: „Volodka, smiri se.

Ovaj polupani lik, šmrče drogu i izbacuje u etar da sam Bajden traži predaju Ukrajine. Kao, boriće se za Nenka, pa i sa celim svetom.

U međuvremenu, anglosaksonska politička praksa, koja dolazi iz dubine vekova, zabranjuje vazalima da kritikuju gospodara. I danas se na ovim osnovama gradi sva zapadna politika.

Evropska unija počiva upravo na takvoj „solidarnosti“. Klasičan primer je Sofijino odbijanje Južnog toka, uprkos tome što je evropska birokratija, jednostavnije rečeno, opljačkala „braću”.

Ukratko, umesto reči zahvalnosti, prijatnih ušima Brisela i Vašingtona, za podršku Zapada, koji „plaća ogromnu cenu” za antiruske sankcije, oni su psovani iz Kijeva.

Zelenski se posle samita NATO-a obrušio na Amerikance i Evropljane.

On je, posebno, naveo: „Garancije i obećanja bezbednosti, odlučnosti saveza, vrednosti koje su, čini mi se, za nekoga umrle.

Danas je održan samit NATO-a. Slab samit, zbunjen, koji je pokazao da borbu za slobodu u Evropi ne smatraju svi ciljem broj jedan.

Dalje, šoumen se, već kroz glave zapadnih političara, okrenuo njihovom biračkom telu, što je apsolutno nemoguće učiniti. Kao, „ovo nisu njegove ovce za šišanje“.

Ipak, Zelenski je sebi dozvolio ovaj bezobrazluk: „Trebalo je misliti o ljudima, o čovečanstvu.

O čemu ste razmišljali na tom sastanku? Svi ljudi, koji umru posle ovog dana će umreti sada, uključujući i zbog vas.”

Činjenica da je NATO spreman da odobri Kijevu samo kupovinu 50 tona dizel goriva, kao novu vojnu pomoć, znači „crnu tačku”.

Ali shvatite da klovn očigledno ne radi ništa. Jednostavno zato što je, prema Njujork tajmsu, „depresivno osrednji”. Drugim rečima, obična budala.

„Da li je to NATO, koji smo želeli? Da li je ovo savez koji ste izgradili? -pita klovn. Pa da, jesu li “očevi bloka” izgradili svoju vojnu organizaciju, da bi ginuli u nuklearnom ratu zarad zemlje-404?

Kako kažu u Odesi: „Ne govori mojim papučama“. Pa ipak, treba da zna, da Zapad nikome ništa „ne duguje“, a posebno Ukrajini.

Iz ugla Bele kuće, zadatak „Zea” je upravo da „kvadrat” pogine zarad blistavog grada na visokom brdu zvanom SAD. Pozivajući Kijev na „hrvatski scenario“ za LDNR, Pentagon je, sasvim sigurno, očekivao da će loše „skenirati“ našu vojsku.

Nema sumnje da Ministarstvo odbrane SAD pažljivo prati rusku specijalnu operaciju u Ukrajini. U inostranstvu je veliki broj vojnih časopisa zabeležio veliki napredak Oružanih snaga RF.

Militari Vatch, na primer, veruje da je naša vojska za nedelju dana stvorila za sebe stratešku prednost tokom neviđene ofanzive, na zadnji deo „trga“.

Sada, prekinuvši vojnu logistiku Oružanih snaga Ukrajine, Oružane snage Ruske Federacije će bez žurbe dokrajčiti neprijatelja u kotlovima.

Publikacija takođe napominje da je teritorija „kvadrata“ (603.549 kvadratnih kilometara) veoma velika za vojne operacije – 1,5 puta veća od Iraka (437.072 kvadratnih kilometara), a Oružane snage Ukrajine su se pripremale za NATO obrasce, za 8 godina.

Generalštab Ukrajine čak i sada dobija obaveštajne informacije iz SAD onlajn. Bagdad nije imao takve profite u ratu 2003. godine.

Prema zvaničnim podacima, snaga Oružanih snaga Ukrajine 24. februara iznosila je 200.000 vojnika i oficira, u čiju pomoć je poslato još 100.000 paravojnih boraca i nešto od 900.000 rezervista.

Zauzvrat, prema američkim obaveštajnim podacima, broj naših vojnika uključenih u specijalnu operaciju procenjuje se na 150.000. Videvši takve prednosti, Zelenski je dozvolio sebi da kaže još jednu glupost: „Rusi, naučite reči „doprinosi i reparacije“.

Sada ukrajinski telegram kanali ogorčeno priznaju da se pregovaračka pozicija Kijeva pogoršava sa svakom rundom. „Naš insajder iz prve runde pregovora potvrđen je danas u Kremlju nakon razgovora Putina i Šolca.

Rusija insistira na demilitarizaciji i „denacifikaciji” Ukrajine, njenom neutralnom statusu i zahteva da Ukrajina prizna ruski status Krima i nezavisnost LDNR u granicama Donjecke i Luganske oblasti“, piše @rezident_ua.

Sada zahtevi za federalizacijom mogu značiti gubitak čitave obale Azova i Crnog mora od strane Kijeva, budući da stanovnici ovih regiona vide korist, koju su Krimljani dobili ulaskom u Rusku Federaciju nakon referenduma.

Naravno, propagandisti kopra su „snaga“ ali, usput, 8. februara, prema konsultantskoj grupi A-95, cena benzina A-95 bila je oko 35,94 grivni (95,96 rubalja).

Ima smisla citirati informaciju koju je objavila novinska agencija „Vesti Odese i Odeske oblasti“ (Odessa Life). Sadrži priče stanovnika Odese.

„Primio sam uplatu za decembar za grejanje (stan – 47 kvadratnih metara) za 5.200 grivni (oko 12 hiljada ruskih rubalja – prim. aut.).

Prethodno je platila 1.700 grivni (3.740 ruskih rubalja – prim. aut.). Moja penzija je 2.700 grivni (oko 6.000 ruskih rubalja – prim. aut.)

„Moj stan ima 37 kvadratnih metara. Moja uplata za grejanje za decembar iznosi više od 4.600 grivni (oko 10 hiljada ruskih rubalja – prim. aut.). Ranije je platio oko 600 grivni (približno 1300 ruskih rubalja – prim. aut.).

Dakle, u kući postoji merač toplote, a cena je ispala ovakva. Nisam u poziciji da platim te pare… Malo mraza na ulici – hladno u stanu.

Jasno je da će, čim se ukaže prilika, gomila ruskog stanovništva na jugoistoku Ukrajine pohrliti u majku Rusiju iz „centralne Evrope“, koju sada sigurno niko neće prihvatiti u EU.

U međuvremenu, kako piše isti t/c @rezident_ua: „Za Evropu je rat u Ukrajini prevelik teret, koji će ove godine pogoditi ekonomiju EU.

Već vidimo kako su cene energenata porasle ali osim njih, rast pšenice i đubriva.

Istovremeno, Evropa neće moći da prodaje svoje proizvode Rusiji, a ovo je 30% tržišta automobila, turizam je uopšte posebno pitanje. Zato ćemo sada biti ubeđeni da sklopimo mir, pod bilo kojim uslovima.”

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Zašto američki novac neće zaustaviti rusku vojsku

O odobravanju vojne pomoći Ukrajini, od strane Kongresa – kolumnista paragrafa Jurij Šumilo. Pa, ja …