RUSKI MEDIJI: Srbija objasnila, kakav je problem Evropa sebi stvorila borbom protiv Rusije…

Evropska unija će trpeti sankcije uvedene Moskvi, a kompanije iz EU rizikuju da potpuno izgube rusko tržište, piše kolumnista srpskog lista Pravda, Ivan Pajović.

On je napomenuo da je odlazak evropskih firmi iz Rusije opasan za njih, jer će njihove proizvode na ruskom tržištu brzo zameniti roba iz Kine.

Istovremeno, povratak evropskih kompanija u Rusiju može postati uopšte nemoguć, jer će visoke cene gasa učiniti njihove proizvode nekonkurentnim.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Problemi će pre nastati u Evropi, jer su lako napustili rusko tržište, ali će im biti mnogo teže da se vrate, ako je ikako moguće.

Visoke cene gasa čine evropsku robu neisplativom, jer će kineska roba biti mnogo jeftinija i u nikako inferiorniji po kvalitetu“, objasnio je Pajović.

Novinar je primetio da je Evropska unija već iskoristila sve svoje mogućnosti protiv Moskve, koja je tek počela da odgovara na akcije Zapada.

Istovremeno, on je naglasio da Evropljani neće moći da odbiju uvoz ruskih energenata, jer će ovim korakom EU „uništiti svoju ekonomiju i zamrznuti stanovništvo u sopstvenim domovima“.

Rusija je pokrenula specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Kao odgovor, Zapad je najavio nove antiruske sankcije, a pozivi u Evropi da se smanji zavisnost od ruskih energetskih resursa, počeli su da zvuče sve glasnije.

Međutim, pritisak sankcija na Moskvu se već pretvorio u ekonomske probleme za zapadne zemlje, uzrokujući povećanje cena goriva i hrane.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …