Komšić napao Milanovića, kao “Crni vitez” i za sve to, okrivio Dodika!

“Niko nije rekao da je Hrvatska zločinačka država, tako da nema potrebe da Milanović izvrće naše reči…”

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, iz reda hrvatskog naroda, odgovorio je danas predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću.

Komšić je Milanovića pozvao da, kako je rekao, “prestane da se dodvorava Dodikovoj i beogradskoj politici”.

Povodom izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, u kojoj je naveo da hrvatski i bošnjački član Predsedništva optužuju Hrvatsku za zločinački poduhvat, oglasio se predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić.

“Niko nije rekao da je Hrvatska zločinačka država, tako da nema potrebe da Milanović izvrće naše reči.

To što postoje presude međunarodnih sudova na koje se pozivamo nije nikakvo kršenje Dejtonskog sporazuma, nego baš nasuprot”, rekao je Komšić.

Dodao je da su oni svoj odnos prema Republici Hrvatskoj pokazali jasnim stavom da Bosna i Hercegovina ne treba da procesuira generale hrvatske vojske zbog legitimnih oslobodilačkih operacija pri oslobađanju Hrvatske.

Istakao je da na tome insistiraju upravo oni što ih Milanović “danas advokatiše, a dolaze iz entiteta kojeg je on sam nazivao genocidnim”.

“Ako zaista poštuje Dejtonski sporazum, trebao bi da se prestane dodvoravati Dodikovoj i beogradskoj politici”, zaključio je Komšić.

Milanović je danas u kontekstu poziva Milorada Dodika na novi dogovor između političkih faktora u BiH, u kojem bi jedan od medijatora bio predsednik Hrvatske, rekao da je predlog dobronameran ali da Dejton ne treba menjati nego se držati “zapisanog”.

B92/Klix.ba

Check Also

Ukrajina izvela raketni udar raketama dugog dometa, na Sevastopolj! Ima mrtvih i ranjenih!

Dana 23. juna 2024. godine, otprilike u 12:15, po moskovskom vremenu, režim u Kijevu je …