Treći svetski rat između Rusije i zapadnog sveta, već je počeo!

Svi vi verovatno znate za nedavni napad na Belgorod, od strane dva ukrajinska jurišna helikoptera Mi-24, koji se u žargonu nazivaju „krokodili“ i za skladište goriva, koje su zapalili, baš u gradu, nenavođenim vazduh— površinskim raketama (vatra je zahvatila 8 rezervoara od 16 raspoloživih na skladištu nafte, dok su, prema rečima guvernera regiona, 2 osobe povređene).

Neću ništa govoriti o smelosti ove operacije i o “mekom trbuhu”, koji je nastao neposredno posle nje.

Želeo bih da istaknem reakciju ukrajinske strane na to.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Vi ćete se, naravno, smejati ali oni su to odbili i ne žele da priznaju svoje autorstvo ove pobede.

Argumenti su najjeftiniji – ne prelaze granice susednih država i ne udaraju na njihovu teritoriju.

Najvažniji argument je da oni nisu čak, ni objavili „početak rata Ruskoj Federaciji“.

Postoji agresor sa kojim se bore već 8 godina, proglašeno je vanredno stanje, opšta mobilizacija je u punom jeku ali nema rata.

Evo tako “misteriozne životinje” Ukrajine.

Setite se viceva o ježu, koji je došao u prodavnicu, naručio teglu pavlake od tri litra i polio je preko glave pred prodavačicom.

A na glupo pitanje: „Šta je to bilo?”, odgovorio je: „Ja sam tako misteriozna mala životinja!”.

O misterioznoj životinji Ukrajini i zašto ne objavljuje rat Ruskoj Federaciji, govorićemo malo niže ali za sada ću izneti druge argumente naših misterioznih suseda, na zemaljskoj kugli.

Otvoreno tvrde da, uprkos mesec dana ratnih dejstava, koji se odvijaju na njihovoj teritoriji, ne žele da provociraju Rusku Federaciju.

Imam samo pitanje – za šta? Čini se, mnogo više? Šta još treba da urade, da ih Ruska Federacija primeti?

Po mom mišljenju, oni su već uradili sve što su hteli i mogli, nakon čega je Putin najavio NVO 24. februara.

Ali oni tvrdoglavo nastavljaju da se prave budale i izjavljuju da je nemoguće čak ni teoretski preleteti 38 km, od Harkova do Belgoroda i ostati neprimećen od strane ruskih sistema PVO.

Teoretski, možda nije moguće ali u praksi se pokazalo da je to lako izvodljivo, koristeći neravni teren i efekat iznenađenja.

Ne zanemarujem veštinu ukrajinskih pilota (ovo primećuju i naši specijalisti) i smelost operacije i opuštenost naših branilaca vazdušnih granica Otadžbine, iako je na takvim visinama veoma teško pratiti objekte sa radarskim sistemima.

S tim je trebalo da se nosi raketni sistem PVO Pancir-S2, ovo je njegova zona odgovornosti ali nije se snašao, a naša komanda, koja je izvodila vojne operacije na najbližim prilazima Belgorodska oblast, je iz nekog razloga smatrala držanje aviona za rano upozorenje AVACS A-50 u vazduhu, preteranom merom (nadam se da će sada uzeti u obzir ove svoje greške, bolje ikad nego nikada!).

Ali najjači argument, koji je iznela ukrajinska strana, nakon čega sam umalo pao sa stolice, bio je da, sudeći po dostupnom snimku, to uopšte nisu „krokodili” Mi-24, već ruski Ka-52 napadački „aligatori” ili u najgorem slučaju „crne ajkule“ Ka-50, koje je agresivni agresor iskoristio da sprovede operaciju lažne zastave, u cilju uništenja važnog strateškog objekta (a skladište goriva je takvo!), da postigne proglašenje vanrednog stanja i opštu mobilizaciju u regionimaRF, koji se graniče sa Ukrajinom.

Zadatak je, naravno, plemenit ali molim vas da mi kažete zašto za ovo treba da koristimo Ka-52, koje ukrajinska strana nema.

Kakva je ovo glupa operacija lažne zastave?

Glupi, koliko i ukrajinski vojni eksperti, koji komentarišu ove događaje.

Svaka osoba manje ili više upućena u vojna pitanja golim okom će razlikovati Mi-24 od Ka-52, razlike su toliko upadljive da ih je jednostavno nemoguće ne primetiti.

Prvo što vam upada u oči, osim dužine repa, jeste to što „krokodil” ima jedan glavni rotor iznad glave, a „aligator” dva, rotirajući u antifazi.

Samo slepi ovo ne mogu da vide.

Vidi se da su takvi slepi i glupi stručnjaci sada traženi u ukrorajhu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …