Kad je terorista onda nije Bošnjak nego Bosanac: Ranio trojicu policajaca u Njujorku

Dženan Camović, Bošnjak koji živi u Americi, osumnjičen je da je ranio trojicu policajaca u Njujorku. FBI sada istražuje da li je u pitanju terorizam.

Camović (20) je jednog policajca, koji je poslat kako bi sprečio pljačkanje radnji tokom protesta zbog ubistva Džordža Flojda, prvo izbo nožem, a potom još dvojicu ranio iz vatrenog oružja, sumnja njujorška policija, a piše „Njujork post“. Policija ispituje i da li ovaj napad ima veze sa terorizmom, navodi njujorški list.

Camović je, pre nego što je ranio policajce, pisao statuse protiv policije na društvenim mrežama, dok je neimenovani viši funkcioner policije rekao „Njujork postu“ da Camovićeva porodica „ima veze sa terorizmom“.

Izvori američkog lista navode da sam Camović nije bio poznat kao osoba povezana sa terorizmom, ali da je bio u kontaktu sa ljudima koji to jesu.

U istragu ranjavanja policajaca uključio se i Odred za borbu protiv terorizma FBI. Oni su bili na mestu zločina u Čerč aveniji, a pretresli su i Camovićev stan u 22. istočnoj ulici.

Camović nema kriminalni dosije i osumnjičen je da je jednog policajca ubo nožem u vrat. U pomoć su došli drugi policajci, od kojih je jedan potegao pištolj. Camović je pokušao da mu otme oružje, koje je opalilo i ranilo dvojicu policajca, jednog u ruku i jednog u šaku.

Drugi policajci upucali su napadača, koji je u kritičnom stanju u bolnici, dok su policajci van životne opasnosti.

Camovićeva porodica demantovala je da on ima bilo kakve veze sa terorizmom.

Njegov rođak rekao je istražiteljima da je Camović „verujući musliman čija je porodica iz Bosne, ali apsolutno nije terorista“, prenosi „Njujork post“.

On je objasnio da je mladić rođen i odrastao u Njujorku, gde živi sa roditeljima i sestrom, te da je možda bio napadnut i da se branio.

“Možda je, kada se to sve dešavalo, uzviknuo Alah, kao što bi neko od hrišćana uzviknuo „Bože“ u očaju“, izjavio je Camovićev rođak istražiteljima.

(Sputnik)

Check Also

Desetine aerodroma, banaka i medija zatvoreno!

U petak, 19. jula, širom sveta je prijavljen globalni prekid u radu uređaja koji koriste …