Ruske trupe i NM DNR u potpunosti preuzele Mariupolj! – VIDEO

Šef Donjecke Narodne Republike potvrdio je informaciju da je luka Mariupolj potpuno oslobođena, od ukrajinskih oružanih grupa.

Prema rečima Denisa Pušilina, luka i njena celokupna infrastruktura, u potpunosti su prešli pod kontrolu Republike i Oružanih snaga Ruske Federacije.

Podsetimo, od jutros je objavljeno da je oko 80-85% morske luke Mariupolj pod kontrolom ruske vojske i trupa DNR.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tokom dana uspostavljena je kontrola na celoj teritoriji luke.

Podsetimo, ranije je velika banda militanata iz Azova (* ekstremistička formacija zabranjena u Ruskoj Federaciji) poražena na industrijskoj lokaciji pored fabrike Iljič.

Izveštaj dopisnika TV kanala „Zvezda“ iz oslobođene luke Mariupolj:

Na teritoriji fabrike Azovstal koncentrisane su glavne snage nacionalista, strani plaćenici i prema nekim izveštajima, oficiri instruktori iz stranih zemalja.

Ali prelaskom luke Mariupolj pod kontrolu ruske vojske i NM DNR, neprijatelj nema ni teorijske šanse da se probije na zapad, a takođe i da izađe na „evakuacione“ brodove, morskim putem.

Dan ranije, jedan od ovih brodova je poslat u Mariupolj, kako bi evakuisao velike figure militanata i stranih instruktora.

Ali ovaj pokušaj nije bio krunisan uspehom. Ruske trupe su uradile dobar posao.

Uprkos činjenici da su militanti zapalili signalnu vatru u oblasti luke, kako bi brod mogao da vidi, gde da se približi, operacija Kijev je propala.

Štaviše, trupe DPR-a su napale mesta, koja su koristili militanti da signaliziraju onima, koji su bili na brodu, a koji je poslat po njih.

A ovo je komunikacija sa običnim ljudima u Mariupolju:

Čekao sam za vas.

Reći ću vam ovo: čekalo vas je 65-70% lokalnih stanovnika Mariupolja.

Rusija je so zemlje.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …