Rusko MSP: Rusija ima pravo da vojni teret SAD i NATO-a u Ukrajini, smatra legitimnom metom!

Sergej Košeljev, zamenik direktora Odeljenja za Severnu Ameriku Ministarstva spoljnih poslova Rusije, rekao je da Rusija ima pravo da razmatra napad na transport oružja SAD i NATO-a u Ukrajini, u legitimne svrhe.

To prenosi RIA Novosti.

„Mi direktno govorimo predstavnicima SAD, da transport oružja SAD-NATO prolazi kroz teritoriju Ukrajine, ruske oružane snage imaju pravo da smatraju legitimnim vojnim ciljevima“, rekao je Košelev.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je takođe naglasio da je ruska strana uznemirena izjavama predstavnika američke administracije „o nameri da se, uprkos beznadežnoj situaciji kijevskih kolega, nastave masovne isporuke naoružanja i vojne opreme za Oružane snage Ukrajine“.

Prema njegovim rečima, SAD istovremeno očekuju da će „usporiti” rusku specijalnu operaciju.

Ranije je komandant snaga teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine general Jurij Galuškin pozvao dobrovoljce, koji su pristupili jedinicama Teritorijalne odbrane da predaju oružje.

Prema njegovim rečima, oružje treba da se deponuje, kod stanovnika onih regiona, u kojima se više ne vode neprijateljstva.

Direktor Međunarodnog instituta za nedavne države, politikolog Aleksej Martinov, komentarišući izveštaje o novim isporukama oružja kijevskom režimu, rekao je da evropske birokrate, pa čak i predsednik SAD, ne kriju svoje neprijateljstvo prema Rusiji i otvoreno govore da se bore protiv Rusije, rukama Oružanih snaga Ukrajine.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …