Rusi krenuli u ofanzivu! Ukrajinci se dobrovoljno predali!

Ruske snage prešle su u ofanzivu u pravcu Kupjanska, a ukrajinske snage drže čvrstu odbranu, saopštio je jutros Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Generalštab ukrajinske vojske dodaje da su ruske snage nastavile da koncentrišu napore na pravcu Marinke, Limana, Avdejevke i Bahmuta i navodi da je na tim pravcima i na pravcu Kupjanska proteklog dana bilo 36 sukoba.

Istovremeno, predstavnik Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Andrij Kovaljov izjavio je da su ukrajinske snage postigle uspeh u ofanzivi na dva pravca južnog dela fronta i da sada drže pozicije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Istovremeno, u pravcu Bahmuta, ukrajinska vojska nastavlja da sprovodi ofanzivne operacije severno i južno od grada”, naveo je Kovaljov.

Prema njegovim rečima, ruske snage pružaju snažan otpor i teške borbe se nastavljaju.ž

Oboreno 28 ukrajinskih dronova nad Krimom

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je 28 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Krima jutros, prenela je agencija RIA rusko ministarstvo odbrane.

Napadi dronovima nisu izazvali žrtve ili materijalnu štetu, saopštilo je ministarstvo.

FSB: Žena pripremala teroristički napad, uputstva joj davali Ukrajinci

Ruski državni mediji tvrde da je sigurnosna služba Ruske Federacije uhapsila ženu pod sumnjom da je pripremala “teroristički napad” u Jaroslavskoj regiji, koja se nalazi severno od Moskve.

Bredli preživeo direktan udar tenkovske rakete

“Uhapšena je ruska državljanka rođena 1987. godine, koja je na uputstva ukrajinskih specijalnih službi prikupljala i prenosila informacije o objektu kritične infrastrukture u Jaroslavskoj regiji”, objavio je FSB, koji dodaje da je pokrenut kazneni postupak koji bi mogao rezultirati desetogodišnjom zatvorskom kaznom.

Mišustin: Rusija je povećala proizvodnju oružja i vojne opreme

Ruska proizvodnja oružja i vojne opreme povećala se dramatično tokom prošle godine, rekao je danas premijer Rusije Mihail Mišustin.

“Od uspostavljanja saveta za koordinaciju po pitanju vojnih potrebna, proizvodni kapaciteti su se značajno povećali, za sve oruđe. Uzimajući u obzir povećane zahteve Ministarstva odbrane, proizvodnja dokazanih proizvoda je uspostavljena.

Proizvodni kapaciteti su prošireni zbog novih proizvoda baziranih na iskustvu specijalne vojne operacije”, rekao je Mišustin, preneo je TASS.

On je naveo da u takve proizvode spadaju oružje, borbena vozila, sredstva za elektronsko ometanje, tehnički komunikacioni uređaji i navigaciona oprema.

Prema ruskom premijeru, predstavnici iz saveta radnih grupa posetili su proizvodne objekte.

On je rekao da su u toku napori da se prilagode nabavni lanci, da se omogući nesmetano snabdevanje određenih komponenti i smanje kompanijski dugovi.

Rusi: Grupni udari na Odesu

Oružane snage Rusije izvele su grupni udar visokopreciznim oružjem sa mora na objekte u kojima su pripremani teroristički napadi protiv Rusije bespilotnim čamcima, kao i mesto njihove proizvodnje u brodogradilištu kod Odese, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

“Svi ciljevi planirani za udar su pogođeni. Na uništenim objektima zabeleženi su požari i detonacije”, dodaje se u saopštenju.

Potvrđeno: Ukrajinci se dobrovoljno predali

Grupa ukrajinskih vojnika dobrovoljno se predala jedinicama ruske vojske u zaporoškom pravcu, rekao je za Sputnjik komandant ruskih jedinica.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …