Šef Roskosmosa Rogozin ispričao, koliko minuta je potrebno, da Rusija uništi zemlje NATO-a…

Šef Roskosmosa Rogozin: Rusija će uništiti zemlje NATO-a u slučaju nuklearnog rata, za pola sata.

Šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin rekao je da će Rusija uništiti zemlje NATO u nuklearnom ratu za pola sata ali je pozvao da to ne dozvoli, objavio je na svom Telegram kanalu.

“U nuklearnom ratu, zemlje NATO-a će biti uništene od nas, za pola sata.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ali to ne smemo dozvoliti, pošto će posledice razmene nuklearnih udara uticati i na stanje naše Zemlje”, napisao je on.

„NATO vodi rat protiv nas. Nije to objavio ali to ništa ne menja.

Sada je to svima očigledno.

Ukrajinski nacionalni bataljoni i Oružane snage Ukrajine su potrošni materijal, topovsko meso za NATO, oni su samo operateri, obučeni od instruktora NATO-a, koji pritiskaju poluge i dugmad NATO naoružanja“, dodao je Rogozin.

On smatra da je specijalna vojna operacija sada daleko prevazišla svoj prvobitni smisao i geografiju i naziva je „ratom za istinu i pravo Rusije da postoji, kao jedinstvena i nezavisna država“.

Rogozin je naglasio da je pobediti ekonomski i vojno moćnijeg neprijatelja konvencionalnim oružanim sredstvima moguće samo uz punu solidarnost cele zemlje sa vojskom, kao i mobilizaciju državne privrede i transfer vojno-industrijskog kompleksa i srodnih industrijske sektore Rusije na vojnu osnovu.

I to mora da se uradi odmah i brzo“, zaključuje on.

Rusija je 24. februara pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini.

Predsednik Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi, koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …