„Zahtev da Srbija baci svoj mali i beznačajni kamen na Rusiju, je strašna ironija i poniženje!”

Pritisak Zapada na Srbiju, zbog njenog odbijanja da podrži sankcije Rusiji je neprihvatljiv, smatra ekonomista Nebojša Katić.

Svoje mišljenje je izneo u materijalu za list „Politika”.

„Zahtev da Srbija baci svoj mali i beznačajni kamen na Rusiju, je strašna ironija i poniženje, pogotovo što ga traže oni, koji su Srbiji naneli ogromnu štetu devedesetih godina“, napisao je on.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ekonomista smatra i da Srbija treba da zauzme principijelan stav i da nastavi, da potpuno napušta bilo kakve mere protiv drugih država.

Ranije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio, da je zemlja pod ozbiljnim pritiskom Zapada, zbog odbijanja da uvede sankcije Rusiji.

Takođe početkom aprila, Vučić je zahvalio portparolu ruskog predsednika Dmitriju Peskovu na razumevanju, zašto je Srbija glasala za suspenziju učešća Moskve u Savetu za ljudska prava UN, a rukovodstvu EU, da isključi Beograd iz ograničenja u isporuci nafte.

Zapadne zemlje uvele su nova antiruska ograničenja, nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je primetio da su zapadne kompanije, koje su odbile da rade sa Rusijom, to učinile pod velikim pritiskom ali će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom, koje joj Zapad stvara.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Mogu li SAD da pobede Kinu u ratu?

Ako bi danas došlo, do sukoba između Vašingtona i Pekinga, prevladale bi iskusnije američke snage …