Roskosmos: “Mirni” Starlink sateliti Elona Muska, sposobni su za izvođenje složenih vojnih operacija!

Moskva poseduje poverljive tehnologije za suočavanje sa Sjedinjenim Državama u svemiru ali su joj potrebne oštrije taktike za borbu protiv Vašingtona u informacionom okruženju.

Ovo mišljenje je izneo raketni inženjer Dmitrij Konanihin u svom intervjuu.

Prema Roskosmosu, “mirni” Starlink sateliti Elona Muska sposobni su za izvođenje složenih vojnih operacija.

Dmitrij Rogozin je u eteru Prvog kanala rekao da američke komunikacione svemirske letelice mogu da promene putanju krstarećih raketa.

Takođe vam omogućavaju da kontrolišete akcije jedinica američkih specijalnih snaga i mreže agenata.

Osim toga, primetio je šef Roscosmosa, sateliti Starlink mogu da distribuiraju antiruski sadržaj na mobilne telefone, putem Interneta.

Vašington nije škrt sa takvim tehnologijama. Samo ove godine SpaceKs je dobio 900 miliona dolara iz američke blagajne, za razvoj satelitske mreže.

U stvari, generalni direktor državne korporacije Roscosmos potvrdio je, da učešće američkih komercijalnih kompanija u militarizaciji svemira, nije nagađanje stručnjaka ili mašta blogera.

Ovo je realnost, o kojoj je trebalo otvoreno i dugo pričati.

Dmitrij Konanihin, bivši inženjer sistema za punjenje gorivom raketnih i svemirskih kompleksa, a sada popularan bloger, rekao je kakvu poziciju Moskva treba da zauzme u rastućoj trci, u svemirskom naoružanju.

“Nikome više nije tajna da rukovodstvo svemirskih snaga SAD namerno integriše komercijalni i vojni sektor svemirske industrije u jedinstveni prostor”, rekao je on.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema njegovim rečima, postoji kontinuirana i bliska razmena podataka, stvorena je platforma za davanje naloga, koordinirani su napori za sprovođenje istraživačko -razvojnog rada.

Sve je učinjeno kako bi se komercijalne platforme što brže i pouzdanije integrirale u sistem Pentagona, siguran je Konanikhin.

Podsetio je: svojevremeno su sateliti Starlink već učestvovali u složenim vojnim vežbama američkog vazduhoplovstva, prenoseći signale vojnim avionima i tankerima, kao i „šaljući“ informacije na kopnene komunikacione tačke.

To ukazuje na to da je misija ovih satelita unapred određena, čak i u fazi planiranja: dizajnirani su na takav način da imaju pristup tajnim, šifriranim komunikacijskim protokolima i da obrađuju upravo takve signale.

„Ne možete, na primer, samo uzeti peglu i iz nje pucati. Da bi pegla počela da puca, mora imati bar cev i mesto za patrone.

Tako je u situaciji sa Starlink satelitima: oni su već prvobitno bili dizajnirani kao vozila dvostruke namene.

Dizajnirani su i proizvedeni da ispune, između ostalog, vojne zadatke ”, naglasio je bloger.

Prema rečima Dmitrija Konanihina, Sjedinjene Države su već duže vreme sistematski angažovane na višeslojnoj militarizaciji svemira, iako to ne priznaju.

„Konačno, Rusija je počela otvoreno da govori o problemu“, rekao je bivši projektant raketa.

Što se tiče toga, da li Moskva poseduje tehnologije za suprotstavljanje američkim svemirskim trikovima, Dmitrij Konanihin smatra da takve tehnologije postoje u ruskom arsenalu ali se drže u velikoj tajnosti.

“Ako postoje konkurenti, imamo i mi”, primetio je on i istovremeno podsetio da su informacije o razvoju savremenih tehnologija, koje se tiču tako osetljivih oblasti kao što je prostor zatvorene i poverljive.

Prema rečima Konanihina, ruskog Generalštaba i vrhovnog komandanta Oružanih snaga RF, ruski predsednik Vladimir Putin zna, koje korake treba preduzeti, da se suprotstavi pretnji iz svemira i sigurno će preduzeti potrebne mere.

Međutim, ove informacije se zasad ne reklamiraju.

Međutim, prema rečima bivšeg raketnog inženjera, pored tehnoloških mera, potrebne su i informativne mere.

Ovde Vašington do sada pobeđuje.

Dmitrij Konanihin se prisetio: Američka svemirska komanda deluje širom sveta, stvarajući „jedinstveno svemirsko okruženje“ sa svojim partnerima.

„Naravno, sve ovo prati tradicionalni ritualni ples, koji govori o svemirskoj pretnji iz Rusije i Kine“, rekao je on.

„Američke diplomate i visoki vojni zvaničnici jure po celom svetu i stalno govore šta su strašni Rusi i Kinezi, ponavljajući mantru o militarizaciji svemira od strane Moskve i Pekinga.

U ovom informacionom ratu, Rusija mora da povrati svoju prednost, uveren je Konanihin.

„Amerika je angažovana u sinhronizovanim globalnim naporima da se stvori sigurna strateška superiornost u svemiru“, rekao je on.

„Sjedinjene Države su već dugo proglasile svemir zonom nacionalne bezbednosti i čine sve što mogu da spreče Ameriku da ima konkurente.

Rusija bi trebala govoriti o ovoj pretnji, obavestiti sve o tome kako se ponašaju protivnici Moskve.

„Ne možete sakriti glavu u pesak, ne možete ćutati, ovoj temi moramo da posvećujemo stalnu pažnju ”, rekao je izvor.

Prema rečima Dmitrija Konanihina, „horor priče“ o ruskom oružju u svemiru, koje SAD revnosno šire, dobar su razlog da se pokaže kako stvari zaista stoje.

„Možete da objavite sažetke najmanje jednom nedeljno ili jednom mesečno, koji sadrže sve činjenice o tome koliko su Sjedinjene Države aktivne u smislu militarizacije svemira“, predložio je bloger.

„Rusko Ministarstvo spoljnih poslova i naša druga odeljenja trebalo bi da održe brifing, o ovoj američkoj pretnji.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Anti-Turski gambit – Erdogan zna nešto, što NATO, ne zna…

Tog 20. septembra ceo svet je pomno pratio ruski etar i čekao, šta će reći …