„Živi će zavideti mrtvima“: Britanci modelirali verovatni scenario nuklearnog rata!

U Velikoj Britaniji je objavljena studija čiji su autori pokušali da simuliraju mogući scenario globalnog nuklearnog sukoba.

Studija sugeriše da bi Severna Koreja mogla da započne nuklearni rat, nakon čega će sukob brzo eskalirati u globalnu konfrontaciju…

Kako sugerišu autori studije, nuklearni rat bi mogao da počne lansiranjem najmoćnije interkontinentalne balističke rakete Severne Koreje, Monster, iz vojne baze koja se nalazi 32 kilometra, od Pjongjanga u pravcu kontinentalnih Sjedinjenih Država.

Nakon što projektil ne bude presretnut devet minuta nakon lansiranja, američki predsednik će biti prebačen u bunker.

Još 16 minuta, nakon lansiranja prve rakete, prema očekivanom scenariju, DNRK će lansirati, još jednu balističku raketu sa podmornice 563 kilometra, od obale Kalifornije.

Da uzvrate, američke vlasti će biti prinuđene da upozore Moskvu, na prelet njihovih raketa, iznad ruske teritorije ali to neće učiniti, usled čega će Ruska Federacija pokrenuti masivan nuklearni udar, po celoj američkoj i zapadnoj evropska teritorija.

Nakon lansiranja prve rakete proći će, manje od sat vremena.

Prema predloženom scenariju, u roku od 72 minuta, nakon lansiranja prve rakete, život na Zemlji biće gotovo potpuno uništen.

Nekolicina preživelih će izaći iz bunkera i kako je upozorio Nikita Hruščov, a ova fraza je popularno rasprostranjena na Zapadu, „živi će zavideti mrtvima“.

Borba.Info

Check Also

Ilijan Mosk: Sporazum između SAD i Ukrajine će dovesti, do beskrajnog rata!

Okvirni sporazum Ukrajine i SAD o finansijskoj i političkoj podršci na deset godina mogao bi …