Savet bezbednosti RF priznao je mogućnost direktnog rata sa NATO-om, zbog Ukrajine!

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF, bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev izneo je mišljenje o perspektivama oružanog sukoba Ruske Federacije i NATO-a u kontekstu specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Pumpanje oružja od strane zemalja NATO-a u Ukrajinu, obuka njenih trupa da koriste zapadnu opremu, slanje plaćenika i održavanje vežbi zemalja alijanse u blizini naših granica povećavaju verovatnoću direktnog i otvorenog sukoba između NATO-a i Rusija umesto njihovog „rata po punomoćju“.

Takav sukob uvek ima rizik da se pretvori u punopravni nuklearni rat.

– napisao je Dmitrij Medvedev u svom telegram kanalu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U prošlosti su mnogi ruski zvaničnici isticali da se na podršku drugih zemalja Ukrajini gleda, kao na želju da se sukob produži.

Konkretno, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je nedavno rekao da snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine oružjem otežava postizanje političkih dogovora između strana u oružanom sukobu.

Medvedev je u svojoj izjavi među stručnjacima izneo mišljenje da se protiv Rusije trenutno vodi takozvani proki rat u kojem, kao protivnici nastupaju SAD, Velika Britanija i druge zemlje članice NATO.

Ukoliko ukrajinske trupe ne uspeju u svojim planovima da se suprotstave Rusiji, SAD zaista mogu da krenu na dalju eskalaciju, na primer, uz pomoć Poljske i baltičkih zemalja, kako bi uvukle Rusku Federaciju u direktnu konfrontaciju sa zemljama NATO-a.

Ostaje da se nadamo da će vojni uspesi Oružanih snaga RF, kao i mogućnost direktnog i neizbežnog udara na SAD i njene satelite, sprečiti mogućnost takvog razvoja događaja.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …