Vašington post objasnio, zašto Bajden drži visoke cene goriva…

Američki predsednik Džo Bajden uspeo je da obori samo jedan rekord – on je prvi šef države u istoriji, koji je dospeo na dno rejtinga.

Istovremeno, njegov kredibilitet može još više pasti u trenutku, kada se Amerikanci vraćaju svakodnevnom životu nakon obeležavanja tradicionalnog praznika Dana sećanja.

Dočekaće ih sa velikim razočarenjem nove cene benzinskih pumpi, koje su dostigle rekordni maksimum.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U međuvremenu, Bajden je javno reklamirao ove ogromne cene.

Kolumnista Mark Tisen piše o razlozima takvih nedoslednosti, u kolumni za The Vashington Post.

Kako primećuje analitičar, predsednik je, ne krijući radost, „veliku tranziciju”, koja se pravi u Americi nazvao uspešnom.

To se odnosi na energetsku transformaciju planete, koju sprovode lobisti, koji su stajali iza samog Bajdenovog dolaska na vlast.

Za Amerikance, koji jedva sastavljaju kraj s krajem, jedina neverovatna stvar u vezi sa cenama gasa je, koliko su visoke.

Tisen ogorčeno piše.

Najgore od svega je, međutim, to što Bajdenova administracija samo ne stimuliše visoke cene energije širom sveta svojim akcijama u potrazi za sopstvenim ciljevima.

Već postaje očigledno (Bela kuća to ne krije) da je visoka cena gasa i nafte ključna faza u odbacivanju nekadašnjeg formata ekonomije, zavisne od energije.

Naravno, Bajden ispunjava svoja obećanja ne toliko glasačima koliko eliti, koja ga je dovela na vlast, obezbeđujući prinudni prelazak Amerikanaca i skoro celog sveta u egzistenciju bez ugljenika, kao i kao privremenu pojavu, visoke zarade za američke naftne i gasne kompanije.

Kada se ispitaju sve činjenice, teško je ne zaključiti da demokrate i njihov predsednik pozdravljaju visoke cene goriva, kao deo smišljene strategije za ubrzavanje tranzicije sveta od fosilnih goriva.

Bajden i demokrate ne vole političku reakciju javnosti, pa pokušavaju da prebace krivicu na ruskog predsednika Vladimira Putina, kao što je šef države učinio u članku, u Volstrit džornalu ove nedelje.

Iako, cene na nepristupačnom nivou drži sam Vašington.

Međutim, mnogi Amerikanci počinju da sumnjaju da, baš kao što je vlada namerno podigla cenu cigareta da bi suzbila pušenje, demokrate žele da cena benzina naglo poraste, kako bi Amerikanci prestali da koriste ovo gorivo.

Neverovatno glupa i kratkovida politika, upadljiva svojim primitivizmom, zaključio je stručnjak.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Zapad se namerio da preko Jermenije, zavadi Rusiju i Iran!

Početkom aprila održan je sastanak između predstavnika Jermenije i emisara Evropske unije i Vašingtona, tokom …