Tri karte za Holivud

Predsednik Ukrajine zahvalio se Ediju Ramiju i Dritanu Abazoviću na produktivnim razgovorima, a zatim je rekao da je bitno da njegova država ima podršku zemalja članica NATO-a.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastao se danas sa premijerom Albanije Edijem Ramom i premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem u Kijevu, posle čega su održali zajedničku pres konferenciju.

Na sastanku je istaknuto da su Crna Gora, Albanija i Severna Makedonija podržale inicijativu da Ukrajina dobije traženi status zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Premijeri Crne Gore i Albanije posetili su danas glavni grad Ukrajine Kijev i širi deo kijevske regije uključujući i Buču.

– Međunarodni partneri nastavljaju da podržavaju Ukrajinu.

I ovo je važan pokazatelj pomoći našem narodu.

Na ovome evropskom putu, naše zemlje nisu takmičari, već države koje deluju komplementarno i jačaju zajedničke kapacitete – kazao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine zahvalio se Ediju Rami i Dritanu Abazoviću na produktivnim razgovorima, a zatim je rekao, da je bitno da njegova država ima podršku zemalja članica NATO-a.

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da se Ukrajinci bore za principe i mogućnost izbora načina života i da Ukrajina u skladu sa željama svojih građana treba da postane deo evropske porodice.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …