Vaserman: Istina o stvarnim gubicima vojske Ukrajine, izazvaće paniku među civilnim stanovništvom!

Politički ekspert Anatolij Vaserman rekao je, da kijevski režim krije informacije o poginulim vojnim licima Oružanih snaga Ukrajine, kako ne bi isplatio odštetu porodicama.

U intervjuu za FAN, Vaserman je istakao da bi za ukrajinsku vladu priznavanje gubitaka bilo jednako priznanju vojnog komandovanja „bez mozga“.

„Prema tome, cifre gubitaka su svakim danom sve katastrofalnije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

To može izazvati paniku među civilnim stanovništvom“, objasnio je ekspert.

On je takođe naglasio, da je još jedan razlog zašto ukrajinska vrhovna komanda ne govori o mrtvima, nemogućnost plaćanja odštete, pošto kijevska kasa nema dovoljno sredstava, da isplati sve porodice.

Kako je ranije preneo Javni novinski servis, vojni ekspert Vasilij Dandikin je najnovije izjave ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o snabdevanju teškim naoružanjem nazvao „režimom političkog ludila“.

Stremidlovski priznao da je poljska politika na ivici propasti

Rukovodstvo Poljske je pogrešilo izborom političkog kursa, zavisnog od Sjedinjenih Država, siguran je Stanislav Stremidlovski, stručnjak za Poljsku.

Ekspert je ukazao na moguće povlačenje Vašingtona iz istočne Evrope, a osvrnuo se i na izjavu potpredsednika vlade za bezbednosna pitanja Jaroslava Kačinjskog, koji je sugerisao ozbiljnost poraza u Ukrajini.

„Kačinjski je mislio da će Amerikanci jednostavno otići.

A za stranku Pravo i pravda to će značiti krah njihove celokupne spoljne politike.

Zato što su se kladili na Sjedinjene Države od 2015.“, rekao je Stremidlovski u intervjuu za Ukraina.ru.

Vladajuća elita je stavila ulog na Vašington uprkos nekadašnjoj „Građanskoj platformi“, koja je bila orijentisana na Nemačku.

Stremidlovski je sugerisao, da će Varšava nakon odlaska Amerikanaca ostati bez ičega, pošto je uspela da pokvari odnose sa svojim glavnim saveznicima: Berlinom i Budimpeštom.

Javna novinska služba javila je, da je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao: republičke vlasti će biti prinuđene da odgovore na želju Poljske, da dobije Zapadnu Ukrajinu.

Beloruski lider je izrazio mišljenje da je to postalo moguće zahvaljujući finansijskoj podršci Poljske od strane Amerikanaca, koji takođe obezbeđuju oružje.

S tim u vezi, Minsk mora da „drži svoje oružane snage u pripravnosti i na Zapadu i na jugu“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …