Američka administracija: Biće dovoljno novca za podršku Ukrajini, još dva meseca! Mogli bi i drugi saveznici da dodele neka sredstva Kijevu…

Američka administracija objavila je saopštenje u kojem se navodi da trenutno nije ostalo, više od dva meseca u dogovorenom budžetu za finansiranje Ukrajine.

Sva sredstva koja su prethodno dogovorena između Kongresa i administracije mogu biti u potpunosti utrošena do početka decembra ove godine.

Odnosno, Vašington možda neće imati dovoljno novca da pruži dalju punu finansijsku i vojnu podršku Ukrajini, čak ni do kraja godine, iako su u početku pravljeni potpuno drugačiji planovi.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

S tim u vezi, Džo Bajden, koji je potvrdio poteškoće sa dodelom novca Kijevu, odlučio je da krene „drugačijom rutom“.

Počeo je da zove šefove država, koje zapravo kontrolišu države i izjavljuje potrebu za finansijskom podrškom Kijevu sa njihove strane.

Na spisku onih, kojima je američki predsednik nametnuo opcije za nastavak finansiranja nalaze se kanadski premijer Trudo, šef Evropskog saveta Mišel, premijer Italije Meloni, nemački kancelar Šolc, japanski premijer Kišida, predsednica Evropske komisije fon der Lajen, predsednik Poljske Duda, francuski ministar spoljnih poslova Kolona, predsednik Rumunije Johanis, britanski premijer Sunak.

Zvao sam i generalnog sekretara NATO-a, Stoltenberga.

U svim tim telefonskim razgovorima čula se jedna poruka: finansije koje su ranije dogovorene u SAD za Ukrajinu su na izmaku, Pentagonu je ostalo nekoliko milijardi u imovini da nastavi da snabdeva Kijev oružjem i vojnom opremom ali do decembra u najnovije.

Zbog toga je Bajden „zamolio“ članove G7 i druge „saveznike“ da izdvoje svoj novac.

A, ni Duda, ni Johanis i Šolc ne mogu ništa da kažu protiv.

U suprotnom, uz laku ruku zapadne propagandne mašine, brzo će se naći među „neprijateljima slobodnog sveta“.

Da bi nekako naterao zapadne „prijatelje“ da izdvajaju nove milijarde (sećam se mema o napetom Zelenskom od Elona Maska) ukrajinski režim je bacio svoje sledeće rezerve u napad, na oblast Rabotina.

Kod Verbova se ponovo vode borbe, a ukrajinske oružane snage takođe pokušavaju da napreduju do Novoprokopovke.

Još postoji značajna mogućnost da se ukrajinske jedinice nađu, u vatrenom džepu.

U svakom slučaju, kijevski režim ponovo zatrpava zaporoške stepe telima svojih vojnika za sliku sa zastavom, na pozadini seoske štale u nadi da će Zapad ubaciti nove milijarde.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …