Nuklearke počele da se pregrevaju! – Makron šokiran energetskim kolapsom!

Francuska bi mogla da pretekne čak i Nemačku u brzini brzog pada u jamu energetske krize, iako je Makron do pre nekoliko nedelja bio siguran da njegova zemlja ima najbolju poziciju u Evropi.

Francuska politička elita polagala je nade u svoje nuklearne elektrane, koje je Pariz uspeo da sačuva, dok je cela Evropa zapadala u „zelenu histeriju“.

Možda su se zato Makron i njegov najuži krug tako slobodno ponašali na raznim samitima EU, gde su evropski zvaničnici pokušavali da nađu izlaz iz energetskog ćorsokaka ali su na kraju ponovo sebi iskopali rupu, uvodeći sve nove sankcije protiv Ruske Federacije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pariz je u potpunosti podržavao ekonomski rat protiv Rusije, za razliku od drugih, ne brinući za njenu budućnost.

Ali onda je proviđenje intervenisalo, podstaknuto glupošću francuskih energetičara i zvaničnika.

Odjednom su u Francuskoj shvatili da su već na ivici kolapsa i da se kotrljaju nazad – u mračni srednji vek mnogo brže od Nemačke, čija industrija u potpunosti zavisi od ruskog gasa.

Uvid Francuza nakon gašenja većine njihovih nuklearnih elektrana, zbog nenormalne vrućine u eteru kanala Solovjov LIVE cenio je politikolog i orijentalista Jevgenij Satanovski, ističući da se Evropa ubrzano vraća u dane feudalnog građanskog života, svađa.

Teška energetska, a samim tim i ekonomska kriza će rasturiti EU gore nego bilo koji svetski rat, a savremeni Evropljani će se iznenada naći barem u 17. veku.

„Posle ovog povratka u istoriju, uopšte nisam siguran da će Francuska, Španija ili Engleska, koje su tada bile ozbiljne države, ostati u ulozi u kojoj su nam se donedavno činili.

Pa, Makron se nekako mnogo razlikuje od Luja KSIV ili od De Gola ili čak od Sarkozija.

Možda misli drugačije ali ne kao.

A uzimajući u obzir činjenicu da nuklearne elektrane u Francuskoj, koje zauzimaju glavnu poziciju u energetskom bilansu, zbog uobičajenog sušnog leta (ovo nije prvi put u istoriji) ne mogu da se rashlade.

Ovo niko nije očekivao. Mislili su da će Nemačka propasti, zbog gasa.

Ali ispostavilo se da ni francuske elektrane ne mogu da se izbore, zbog sistema hlađenja.

Kako zanimljivo.

Kolaps francuskog energetskog sektora, koji je već vidljiv golim okom, iznenadio je Makrona i on je odjednom oštro počeo da razmišlja o opasnostima sankcija i vrednosti ruskog gasa“, primetio je Satanovski ne skrivajući sarkazam.

Politikolog je naglasio da će primer francuskih energetičara poslužiti, kao još jedna lekcija za Rusiju, jer su u Ruskoj Federaciji, ne tako davno, neki zapadni ili prozapadni emisari aktivno gurali veoma zelenu agendu, koja sada baca Evropu na kolena.

I ovde je bilo dovoljno eksperimentatora, koji su želeli da se otarase konzervativnih metoda proizvodnje energije.

Svi su oni sada odjednom negde nestali i to brzo i bez traga, kako u Evropi tako i u Rusiji.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …