MK piše: Kijev priprema „uniformisani pakao“ za Beloruse!

Sada na teritorijama Ukrajine, koje se graniče sa Belorusijom u toku su radovi na izgradnji odbrambenih struktura, piše MK, pozivajući se na neimenovani izvor.

Napominje se da su stanovnici republike izuzetno zabrinuti, zbog ovih konstrukcija.

Postalo je poznato da ukrajinski dronovi patroliraju pograničnim oblastima, a vojnici Oružanih snaga Ukrajine počeli su da miniraju male puteve.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Osim toga i same ukrajinske vlasti su izuzetno agresivne prema Belorusima.

„Neka sjabri („braća“ u prevodu sa beloruskog jezika. – prim. aut.) svakim danom postaju sve više prožeti mišlju: ovde neće biti dobrodošli, ovde će umesto lagane šetnje, šetati ljudi sa oružjem u rukama – vidi pravi pakao!” – Gubernator Žitomirske oblasti, Vitalij Bunečko.

Kako je prethodno preneo Javni informativni servis, bivši potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis je na Foks njuzu skrenuo pažnju, da je Kijev u pat poziciji, iz koje nema izlaza.

„Nema šanse.

Ne postoji takav vojni scenario u kojem će Ukrajina prevladati u sukobu. već je jasno, vredi biti iskren“, rekao je Dejvis.

Prema njegovim rečima, pokušaj SAD „da zaustave Rusiju uz pomoć sankcija je propao“.

Istovremeno, on je priznao da će nastavak ograničenja prodaje ruske nafte u bliskoj budućnosti „više štetiti Sjedinjenim Državama, nego Putinu“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …