SRBI S KiM: Putin odbio Vučića, onaj ko izdaje Kosovo izdaće i Rusiju

Poseta Sergeja Lavrova Beogradu razbila je iluzije Aleksandra Vučića da će Moskva da prihvati nezavisnost samoproglašene republike Kosovo.

Bilo celovitog bilo kroz formu razgraničenja sa Srbijom. Ruski ministar spoljnih poslova na konferenciji za štampu sa Aleksandrom Vučićem bez imalo uvijanja je izjavio da Rusija neće dozvoliti prekrajanje istorije na Balkanu u zadnjih 25 godina. U prevodu to znači da Rusija kroz formu veta u Savetu bezbednosti neće dozvoliti stvaranje samoproglašene republike Kosovo.

Posle te izjave predsednik Srbije bio je vidno rezigniran i na toj istoj konferenciji je delovao kao da su ga krave žvakale. Pomalo nesmotreno je izjavio da Rusija nema nikakve veze sa Kosovom i Metohijom na šta mu je Lavrov odgovorio da je Rusija mnogo uložila u Rezoluciju 1244 i celovitost Srbije kao i u lobiranje u sprečavanju „Kosova“ da postane članica raznih međunarodnih organizacija pa joj to daje za pravo da se po pitanju sudbine južne srpske pokrajine umnogome pita.

Ovako kategoričan i precizno jasan stav ruske strane upućuje na to da bilo kakvo priznanje „Kosova“ od strane Beograda, bolje reći Aleksandra Vučića, postaje izlišno jer samoproglašena republika Kosovo nikada neće biti međunarodno priznata.

Sve tvrdnje pojednih rusofoba da će Rusija da trguje po principu Krim za Kosovo nisu tačne jer Rusija nema potrebe za tim jer je na Krimu odavno već ruska vojska, crnomorska flota a i više od 90 posto stanovništva je rusko. Sa druge strane ako bi Rusija priznala nezavisno Kosovo ona bi sama sebe oterala sa Balkana što nije njen strateški cilj.

Predsednik Srbije kaže da u narednim danima Srbiju očekuje težak period.

Ne očekuje Srbiju nego Aleksandra Vučića. Jer Srbija nije obećala nezavisnost Kosova nego je to uradio predsednik Srbije.

Kako mu je posle osam godina vladavine vreme za ispunjenje obećanja iscurelo za njega to postaje težak period. Nažalost, ali tako jeste, glavna opasnost za južnu srpsku pokrajinu ne krije se ni u Berlinu, Briselu, Vašingtonu ili u Prištini nego u liku predsednika Srbije.

Potpisivanje Briselskog sporazuma čini ga najvećim izdajnikom u istoriji Srbije. Njegove izjave da mi na Kosovu nemamo ništa, da mi treba da sledimo put Nemačke koja je izgubila svoje teriotrije u Drugom svetskom ratu pa je postala ekonomski najjača zemlja u Evropi što pretpostavlja da treba da se pomirimo sa gubitkom prostora samo potvrđuje našu konstataciju.

Jasan ruski stav da će ako treba i stavljanjem veta sprečiti stvaranje samoproglašene republike Kosovo Aleksandru Vučiću je suzilo manevarski prostor.

On je takoreći do juče ubeđivao rusku stranu da ako čak Rusija i dozvoli priznanje južne srpske pokrajine da će Srbija ostati uvek vojno neutralna.

Ovo nije ubedilo Rusiju u iskrene namere predsednika Srbije. Jer onaj ko je spreman da preda teritoriju taj je spreman i da prevari i da Srbiju uvede u NATO pakt. Jer za ulazak u NATO pakt nema Saveta bezbednosti UN nego je dovoljna odluka Vučićevog monolitnog parlamenta.

Nekada je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin govorio da Rusi ne mogu da budu veći Srbi od Srba. I bio je u pravu, ne mogu od normalnih Srba, a od Srba izdajnika Aleksandra Vučića mogu. Čak ne moraju mnogo ni da se trude.

Interesantno je da su svi režimski mediji sastanak Sergeja Lavrova i Aleksandra Vučića protumačili tako da će Rusija prihvatiti svaki sporazum Beograda i Prištine. I tu su stavili tačku. Izostavili su onaj ključni deo koji je Sergej Lavrov izjavio a to je samo ako je sporazum u skladu sa Rezolucijom 1244 SB. Što znači da je Kosovo i Metohija deo države Srbije.

Poruke Sergeja Lavrova jako dobro su razumeli u Prištini stoga je i Kadri Veselji donedavni predsednik skupštine samoprglašene republike Kosova i predsednik Tačijeve stranke izjavio da će ako treba Kosovo i ratovati za svoju teritoriju” , navodi Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“.

Check Also

Kralj Bahreina i Putin – sudbina Bliskog Istoka postaje azijsko pitanje!

Kralj Bahreina Hamad bin Isa Al Kalifa boravio je u zvaničnoj poseti Moskvi, prenosi Al …