Rusi saznali: Ovo je prava istina o ubistvu ćerke Aleksandra Dugina… – Javnost zgrožena saznanjem! – VIDEO

Ruska novinarka i politikolog Darja Dugina, ćerka filozofa Aleksandra Dugina, poginula je u subotu uveče u blizini sela Boljšije Vjazemi nedaleko od Moskve, kada je eksplodirao automobil, koji je vozila.

Šta je do sada poznato o smrti Darje Dugine?

– Automobil, u kojem je bila Darja Dugina, eksplodirao je dok se kretao punom brzinom, na Možajskom autoputu oko 21 sat.

Ćerka Aleksandra Dugina se vraćala sa festivala “Tradicija”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

– Istražni komitet je saopštio da je u automobil navodno postavljena eksplozivna naprava, kapaciteta približno 400 grama TNT.

– Automobil u kom je poginula Dugina pripada njenom ocu, rekao je Andrej Krasnov, predsednik pokreta “Ruski horizont”, zbog čega se sumnja da je ustvari Aleksandar Dugin bio meta.

– Izvor iz policije je rekao da su za sada neidentifikovane osobe postavile eksplozivnu napravu u automobil tokom festivala, dok je automobil bio na otvorenom parkingu.

https://youtu.be/Z2plGrgLeXk

– Agencije za provođenje zakona saopštile su da je na ulazu u imanje, gde se održavao festival bio odred saobraćajne policije i da su saobraćaj regulisali saobraćajni inspektori.

Okviri su postavljeni direktno na ulazu u sam događaj.

– Kamere na parkingu nisu radile i Evroazijska unija mladih pozvala je učesnike festivala “Tradicija” da ne brišu snimke, koji su to veče načinjeni.

– Kriminolozi i istražitelji zajedno sa stručnjacima za bombe nastavljaju sa uviđajem mesta tragedije.

Biće obavljena forenzička, eksplozivna i molekularna veštačenja.

– Slučaj se za sada tretira kao ubistvo počinjeno na opšte opasan način (klauzula “e” deo 2 člana 105 Krivičnog zakona Ruske Federacije).

Centralna kancelarija Istražnog komiteta Rusije smatra da je u pitanju ubistvo, a ne nesreća.

Reakcije na smrt Darje Dugine

– Zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da ako verziju o ukrajinskom tragu u ubistvu potvrde nadležni organi, onda treba govoriti o politici državnog terorizma, koju sprovodi Kijev.

– Potpredsednik Državne dume Pjotr Tolstoj napomenuo je da ubistvo devojke ne bi trebalo da prođe nekažnjeno.

– Šef komiteta Državne dume za bezbednost i borbu protiv korupcije Vasilij Piskarev rekao je da tokom istrage posebnu pažnju treba obratiti na verzije ubistva motivisane političkom mržnjom ili neprijateljstvom.

– Lider Liberalno-demokratske partije, šef komiteta Državne dume za međunarodne poslove Leonid Slucki rekao je da je u pitanju “varvarsko ubistvo terorističkim napadom na ideologiju i spone ruskog sveta”.

– Mihail Podoljak, savetnik kabineta predsednika Ukrajine, negira umešanost Kijeva u eksploziju automobila.

Novosti online/Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …