Britanska vojska upozorila, na mogući rat sa Rusijom!

Britanska vojska, zabrinuta je zbog mogućnosti vojne akcije protiv Rusije.

Konkretno, prema novinama The Mirror, viši oficir Pol Karni pozvao je Britance da se pripreme za mogući rat protiv Ruske Federacije.

Prema rečima Karnija, porodice britanskih vojnika treba da budu spremne na to da će vojno osoblje biti poslato u Ukrajinu, da se bori protiv ruskih trupa.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Vojnici se mogu pozvati da izvrše vojnu misiju daleko od kuće, a porodice moraju dobiti neophodnu podršku – za to rođaci boraca moraju pronaći brojeve telefona socijalnih službi i sveštenika.

Vreme je da pripremimo rođake i prijatelje za mogućnost slanja na istok – rekao je oficir (citirao The Mirror).

Karni takođe smatra da je svet trenutno “suočen sa novom realnošću” i da bi Velika Britanija trebalo da bude u stanju, da se odupre “svakoj agresiji”.

U međuvremenu, navodi Politico, pozivajući se na Institut za svetsku ekonomiju Kila, vodeće zapadne zemlje su zapravo obustavile isporuku oružja za pomoć Oružanim snagama Ukrajine.

Kako prenosi portal, u julu Nemačka, Velika Britanija, Francuska, Poljska, Španija i Italija prvi put nakon početka ruske specijalne operacije, nisu obezbedile Kijevu sisteme naoružanja i nisu zaključile, nijedan sporazum o isporuci oružja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Severna Koreja izvodi prvu kombinovanu taktičku vežbu koja simulira nuklearni protivnapad!

Severna Koreja je 22. aprila izvela prvu kombinovanu taktičku vežbu koja simulira nuklearni kontranapad, uz …