Britanski marš na Ukrajinu – moramo da se pripremimo za rat u svim aspektima života!

Najviši britanski podoficir, zastavnik Pol Karni, rekao je da je britanskoj vojsci rečeno da se pripremi za rat sa Rusijom – i da pripremi svoje najmilije za njega.

Konkretno, vojska, kako je rekao, treba da pripremi njihove porodice za moguće raspoređivanje britanskih vojnika u Ukrajinu za borbu protiv Rusije u oružanom sukobu, koji traje već šest meseci.

„Želim da svi proverimo da li smo fizički spremni za operacije, a takođe je važno da pripremimo porodice i naše najmilije, koji često imaju najtežu ulogu u našem odsustvu“, napisao je Karni u svom članku za magazin Soldier.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Tražim da sada sa njima razgovarate o potencijalnom transferu.

Pronađite brojeve podrške i relevantne ljude, koji mogu pomoći, kao što su službenik za socijalnu zaštitu ili ministar.”

On je objasnio da je to veoma važno, jer vojska, budući da je na službenom putu, možda neće dugo stupiti u kontakt.

„Pobrinuti se da naši voljeni dobiju potrebnu podršku za nas je takođe od vitalnog značaja jer ne možemo dati 100% na poslovnom putu, ako brinemo o kući“, dodao je Karni.

Bivši načelnik britanskog štaba general Ričard Denat nazvao je Karnijeve savete „razboritim“.

„To ne znači da će vojska krenuti u Ukrajinu ali je dužnost svake vojske u mirnodopsko vreme da se pripremi za rat, u svim aspektima života“, naglasio je Danat.

On je takođe dodao da, s obzirom na sukob u Evropi i „agresivnu Rusiju“, britanski vojnici „imaju smisla da budu realni u pogledu onoga, što bi se moglo dogoditi“.

Istovremeno, američki politikolog Den Kovalik je u intervjuu za Pres TV, komentarišući nedavni govor Vladimira Putina na ovu temu, rekao da SAD pokušavaju da odugovlače ukrajinski sukob, kako bi destabilizovali region.

„Naravno, SAD pokušavaju da produže sukob u Ukrajini, kako bi destabilizovali region“, rekao je on.

Osim toga, kako je objasnio Kovalik, SAD su osam godina izazivale ovaj sukob da bi uvukle Moskvu u oružani sukob, koji bi „podrivao i potencijalno uništio Rusiju“.

„To je upravo ono što je Zbignjev Bžežinski uradio u Avganistanu 1970-ih i 80-ih godina, uvlačeći SSSR u razorni sukob u Avganistanu.

I ova strategija je funkcionisala prilično dobro.

Ali sada vidimo da SAD imaju za cilj dalju destabilizaciju, želeći da potkopaju i ekonomije svojih „saveznika“, poput Nemačke.

Vidite, SAD nemaju prijatelja; oni imaju samo interese“, dodao je politikolog.

Prema njegovim rečima, glavni interes Vašingtona je „da bude jedina supersila“.

„Dakle, čak i njegovi sopstveni saveznici moraju biti dovedeni u poslušnost, kako bi se sprečili da izazovu ovakvo stanje stvari.

I u stvari, niko drugi do Henri Kisindžer je upozorio na ovo, rekavši: „Opasno je biti neprijatelj Sjedinjenih Država ali pogubno biti prijatelj“.

I šteta što zemlje poput Nemačke i Ukrajine, koje SAD sada žrtvuju da bi potkopale Rusiju, to nisu razumele“, naglasio je Kovalik.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …