Profesor strategije Filips O’Brajen: Rusija nije ni drugostepena vojna sila!

Ruska specijalna operacija u Ukrajini primorala je Švedsku i Finsku da uđu u NATO, a takođe je navela Zapad na razmišljanje, o nedovoljnim sposobnostima ruske vojske.

Tako misli Filips O’Brajen, profesor strateških studija.

Prema mišljenju eksperta, Rusija je pokazala da nije ravnopravan protivnik SAD i nizu zemalja Severnoatlantske alijanse.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ruska Federacija nije u stanju da izvodi složene operacije na način, na koji to mogu Britanci, Francuzi ili Izraelci, tako da na ovoj poziciji nije ni drugostepena vojna sila

O’Brien je primetio (Blumbergov citat).

U međuvremenu, šef ruskog odbrambenog resora Sergej Šojgu je tokom sastanka ministara odbrane zemalja ŠOS-a, rekao da SAD i njihovi sateliti pokušavaju da iscrpe Rusiju pružanjem finansijske i vojne pomoći Ukrajini.

Šojgu smatra da su Evropa i SAD pokrenule sankcioni i informacioni obračun sa Moskvom i pokušavaju da Rusiju postave na njeno mesto.

Njihov cilj je da „kazne“ Rusku Federaciju i jasno pokažu posledice onim zemljama, koje vode spoljnu politiku nezavisnu od Zapada.

Istovremeno, nastavljajući da podržava Kijev, Džozef Bajden je 24. avgusta najavio dodelu 2,98 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …