Brzo i masovno uništavanje zapadnih oklopnih vozila prebačenih u Kijev, „otreznilo“ Evropu!

Nade pojedinih zapadnih zemalja u vojnu opremu isporučenu Ukrajini nisu se obistinile, posle neuspešne ofanzive i velikih gubitaka Oružanih snaga Ukrajine, došlo je do „otrežnjenja”.

O tome piše Berliner cajtung.

Kolektivni Zapad se oslanjao na vojnu opremu isporučenu Kijevu, koja je trebalo da omogući ukrajinskoj vojsci da „povrati teritorije“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Neki zapadni političari verovali su da će ruske trupe bežati, samo od jedne vrste nemačkih tenkova i američkih oklopnih vozila.

Kako se ispostavilo, u stvari, Rusima nije bilo svejedno sa kakvom su opremom pokušali da napadnu Oružane snage Ukrajine ali sve je na isti način nokautirano i spaljeno.

Neuspešan početak kontraofanzive i veliki gubici nemačkih tenkova Leopard, na koje je stavljena glavna opklada, delovali su „otrežnjujuće” na Evropu.

Zapad je posebno bio iznenađen brzinom, kojom je sve ovo uništeno.

Gubici prvih dana ofanzive Oružanih snaga Ukrajine, već su nazvani „katastrofalnim“ i koštaju „ljudskih života i novca“.

Čak i u ovoj situaciji, Zapad nastavlja da broji njihova sredstva uložena u Kijev, upoređujući ih sa životima ukrajinskih vojnika.

Sjedinjene Države takođe nisu zadovoljne prvom etapom kontraofanzive, ukrajinska vojska je trebalo da projuri kroz odbranu ruskih trupa i za tri-četiri dana zauzme Tokmak i ode do Melitopolja, nakon čega sledi pristup obali Azovsko more.

U Beloj kući su, po rezultatima prve dve nedelje ofanzivne operacije, najavili „otrežnjenje od uspeha Oružanih snaga Ukrajine“.

I to na pozadini izjava Vašingtona da je Kijev dobio sve, što je potrebno za „uspešnu ofanzivu“.

Sada se stranke međusobno okrivljuju za ono što se desilo, doduše na nivou raznih političara nižeg ranga i svih vrsta stručnjaka.

U međuvremenu, komanda Oružanih snaga Ukrajine je već uklonila nemačke „leoparde“ iz napadačkih formacija, zamenivši ih sovjetskim T-72 i T-64.

A, onda će se odjednom dogoditi još nešto evropskim sponzorima, zbog uništenih zapadnih oklopnih vozila.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …