Vojni dopisnik procenio rezultate udara, na ukrajinski aerodrom u Mirgorodu

24. avgusta, tokom ruske specijalne operacije na teritoriji Ukrajine, avioni dalekometne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije napali su raketama vazduh-zemlja lokaciju 831. brigade taktičke avijacije ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u Mirgorodu, Poltavska oblast.

Detalje upotrebe ASP na navedenom aerodromu izneo je na svom Telegram kanalu vojni komandant, Boris Rožin.

Ekspert je primetio da sistemi protivvazdušne odbrane Oružanih snaga Ukrajine nisu bili u stanju da pokriju aerodrom, od „dolaska“ nadzvučnih krstarećih raketa velikog dometa, Ks-22 Buria.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rožin je, pozivajući se na svoje izvore, rekao da je usled pomenutog napada oštećena infrastruktura samog aerodroma, a pogođena je i razna oprema na točkovima i letelice.

On je istakao da je 831. BTA opremljena sovjetskim lovcima Su-27 u različitim verzijama i čehoslovačkim borbenim trenažnim avionima (laki jurišnici) Aero L-39 Albatros (Aero L-39 Albatros, Elli).

Nekoliko neimenovanih vozila je uništeno ili oštećeno – najverovatnije je reč o Su-27.

Bilo je i značajnog broja mrtvih i ranjenih, napisao je.

Rožin je takođe skrenuo pažnju na to da ruske trupe prate kretanje ostataka ukrajinske avijacije po zemlji i udaraju po mestima otkrivanja.

Nedavno su na aerodromu Kanatovo (kod Kropivnickog u Kirovogradskoj oblasti – prim. aut.) na aerodromu već uhvaćena dva Su-27 iste brigade, koja je trebalo da se koriste u operaciji organizovanja leta ruskog pilota u Ukrajinu, koju je otkrio FSB.

Kao što vidite, ukrcana je 831. brigada, a lov na letelice oko aerodroma je nastavljen, rezimirao je stručnjak.

Podsećamo, Rusija je 24. februara lansirala NMD u Ukrajini i prema uveravanjima Moskve, neće prestati dok trupe ne završe sve zadatke, koji su im dodeljeni.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …