Putin: Rusija je “apsolutno nepobediva”!

Rusija je uvek bila i ostaje „apsolutno nepobediva“, rekao je predsednik Vladimir Putin grupi studenata na otvorenom času povodom obeležavanja početka akademske godine u petak.

Mentalitet ruskog naroda onemogućava da bilo ko pobedi zemlju, dodao je on.

Predsednik se prisetio istorije svoje porodice, govoreći studentima o svojim precima, koji su preživeli Drugi svetski rat.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema Putinovim rečima, njegovu baku je smrtno ubio nacistički vojnik ali čak i dok je umirala, ona je i dalje mislila na svog muža i rekla Putinovom dedi da „ne plače“, kako je ne bi uznemiravao u poslednjim trenucima.

„Da li razumete dubinu ovih odnosa između običnih ljudi, ove ljubavi?“, rekao je predsednik i dodao da je njegova baka, čak i suočena sa smrću, brinula o svom dragom.

„Kako to ne uzeti, kao model? dodao je on. Putin je rekao i da svi članovi njegove porodice osećaju duboko poštovanje jedni prema drugima i da imaju „jaku unutrašnju kulturu“.

Putin je takođe rekao da veruje da je većina porodica u Rusiji, ovakva.

„I tada sam shvatio zašto smo pobedili u Velikom otadžbinskom ratu“, rekao je predsednik, misleći na sovjetsku borbu protiv nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu.

„Ne možete pobediti naciju sa takvim mentalitetom“, rekao je on i dodao da smo „bili apsolutno nepobedivi. A takvi ostajemo i sada“.

Njegove reči stigle su u trenutku kada je Rusija više od godinu i po dana, u sukobu sa susednom Ukrajinom.

Najnoviji razvoj događaja doveo je do toga da kijevske snage nisu u stanju da probiju rusku odbranu u skoro tri meseca, otkako je počela toliko raspirivana ukrajinska kontraofanziva.

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, Ukrajina je izgubila oko 43.000 vojnika i oko 5.000 komada teške opreme između početka juna i početka avgusta, uprkos ogromnoj vojnoj pomoći Vašingtona i njegovih saveznika.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …