Handelsblatt: Kina poslala signal Zapadu, o Rusiji

Razgovori ruskog lidera Vladimira Putina i kineskog vladara Si Đinpinga, tokom sastanka Saveta šefova država Šangajske organizacije za saradnju, će poslati signal zapadnim državama, o podršci Kine Rusiji.

Ovu informaciju prenosi nemački list Handelsblat.

„Posmatrači pripisuju veliki simbolički značaj ovom sastanku, ovo se može smatrati jasnim signalom podrške Moskve“, navodi se u članku.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Autor publikacije je izrazio mišljenje da je nedavna poseta predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu, pogoršala odnose Kine i Sjedinjenih Država ali je blagotvorno uticala na jačanje rusko-kineskog saveza, „u okvire konkurentske borbe sa Zapadom“.

Kako je ranije objavio javni servis, nova generacija raketa vazduh-vazduh, koje su u upotrebi u Pekingu i Moskvi zaista može ozbiljno da ugrozi najvažnije američke letelice, koje uglavnom koriste američko ratno vazduhoplovstvo.

U ovom slučaju mislimo na izviđačke avione sa dopunom goriva iz vazduha i elektronskim protivmerama, koje Rusija i Kina, ako žele, mogu da likvidiraju, na „jeziv način“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Daglas Mekgregor: Bliski istok je u Putinovim rukama!

Ruski predsednik Vladimir Putin „drži sve karte u svojim rukama, iza kulisa, na Bliskom istoku“. …