Vulin: Narod peva “Đenerale, nek je tvojoj majci hvala” – zar da pohapsim sve te ljude!?

Naveo je da u Srebrenici nije bilo genocida i da ima svako pravo da to misli i kaže javno, saopštio je MUP.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija poštuje međunarodno pravo, ali i da ima pravo da govori istinu i naglasio da u Srebrenici nije počinjen genocid.

„Imam pravo da kažem da ne mogu da razumem da Naser Orić nije u zatvoru i da ne mogu da razumem da niko ne dođe u Bratunac i da ne mogu da prihvatim da je Ramuš Haradinaj nevin čovek, ne zato što je nevin, već zato što su poubijali sve svedoke na njegovom suđenju i da je to u redu.

Da niko nije odgovoran za ‘žutu kuću’, ni za ‘Oluju’“, rekao je ministar Vulin u emisiji “Prva tema”, na televiziji “Prva”.

Naveo je da u Srebrenici nije bilo genocida i da ima svako pravo da to misli i kaže javno, saopštio je MUP.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Moguće je u nekom autoritarnom režimu da mi to zabranite i da me zbog toga tužite i stavite u zatvor kao novinara Tanjuga, jer ne misli kao Željko Komšić.

Mnogi u Bosni i Hercegovini ne misle kao Komšić, kao na primer najmanje milion Srba koji žive u Bosni i Hercegovini.

Pretpostavljam da su svi za robiju. Jer eto, njima treba reći kako treba da misle.

U ovom trenutku u najvećem broju kafana se peva ‘Đenerale, nek je tvojoj majci hvala’. Je l’ treba da pohapsim sve te ljude”, rekao je ministar Vulin.

Na opasku Milana Antonijevića da treba da ih razuveri da je to patriotizam, ministar je rekao da razume prisutnu nervozu kod Antonijevića, jer mu je slaba argumentacija ali da ne razume manire upadanja u reč i nedozvoljavanja sagovorniku da završi rečenicu.

Izbori se dobijaju putevima, mostovima i fabrikama

Vulin je poručio, prilikom gostovanja na TV Prva, da se izbori u Srbiji dobijaju izgrađenim putevima, mostovima i fabrikama i da zato Aleksandar Vučić dobija izbore.

„Ne dobija ih tenzijama koje nije podigao. Nije Aleksandar Vučić podigao nekakve inicijative za ova ili ona prava da idu pred kamerama i prave haos u Beogradu.

Aleksandar Vučić je pričao o mostovima, bolnicama i putevima i tako se dobijaju izbori u Srbiji”, poručio je ministar Vulin.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Govoreći na temu na koji način se ispisuje istorija u Srbiji, otkrio je da je na sednici Vlade Srbije tražio da država Srbija piše udžbenike iz srpskog jezika, istorije i geografije, a ne Haški tribunal, saopštio je MUP.

“Tražio sam na sednici Vlade da udžbenike iz srpskog jezika, istorije, geografije piše država Srbija i da se piše za sve Srbe gde god oni živeli.

Ne da mi piše Haški tribunal.

Jer, po tom Haškom tribunalu, mi smo 2015. godine trebali da prihvatimo Rezoluciju po kojoj su Srbi, odlukom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, proglašeni prvim genocidnim narodom u istoriji planete.

Posle dva svetska rata, posle Mauthauzena i Aušvica, posle Jasenovca, Srbi bi bili genocidan narod.

E to je kad pustite drugima da vam pišu istoriju.

Ne, mi moramo da napišemo svoju istoriju”, poručio je ministar Aleksandar Vulin.

Fakti

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vojni ekspert Orlov: Rusija treba da okupi grupu scenarista za snimanje patriotskih filmova! – VIDEO

Na mreži se pojavio trejler novog vojno-patriotskog filma Jevgenija Prigožina, „Najbolji u paklu“. Vojni ekspert …