Protivnapad: Oružane snage Ukrajine “penju se” na metke, bez obzira na gubitke… – „Vagnerovci“ su već stigli, u sam grad! Avijacija bukvalno ne silazi sa neba…

Zelenski, ne beleži, ni „dvestoti”, ni „tristoti”.

„Veoma nam je teško ali idemo napred“, rekao je nezavisni glavnokomandujući Zalužni, o kontraofanzivi u Harkovu.

„Vrlo teško” je, pre svega, o monstruoznim gubicima, koji ne odgovaraju ciljevima dodeljene borbene misije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nema euforije u Banderovoj javnosti, osim „pukovnikovih hapšenja“.

Ali istinoslovci Žuto-Plavi pišu, o beskrajnim karavanima hitne pomoći, čak i u Kijevu, pošto su sve bolnice, u gradovima na frontu, pune.

Po njihovom mišljenju, uništava se najvredniji resurs ukrajinske vojske, obučene trupe sa borbenim iskustvom, a sa najtežim posledicama, po „nenku“.

Dakle, prema informacijama iz harkovskih bolnica, sadašnji odnos „tri stotine“, prema „dve stotine“ je mnogo manji, nego ranije.

Instruktori NATO-a su, pošteno rečeno, dovukli „branioce nezavisnosti“ da pruže prvu dovoljno stručnu medicinsku pomoć posebno, kod teških povreda udova.

Drugim rečima, ako govorimo, o ukupnim nenadoknadivim gubicima Oružanih snaga Ukrajine, onda su oni najmanje tri puta veći, od broja poginulih.

Ispostavlja se da se iz ukrajinske vojske u civilni život vraćaju, samo bogalji.

Sve se ovo ponavlja jedan na jedan, u pravcu Harkova.

Evo, šta možete pročitati, na forumu motorizovane pešadije 93. motorizovane brigade „Hladni jar“: „Kod Kupjanska se odvija grupa, gora od Balaklejskog.

Snosimo velike gubitke

Neprijatelj prenosi gomilu rezervi aeromobilima, „vagnerovci“ su, već stigli u sam grad.

Avijacija bukvalno ne silazi sa neba

Ako se sećate, kako je američki institut za proučavanje rata (ISV) procenio koncentraciju ruskih trupa na severnom frontu, onda je ovde, u šumama Slobožanščine, naših vojnika bilo malo, od samog početka specijalne operacije.

Date su sledeće cifre: bilo je pet bataljonskih taktičkih grupa, na 100 km Harkovskog sektora, jedna na 20 km, dok je za efikasnu odbranu, bilo potrebno najmanje 4 puta, više.

Za ovo su, čak i prema procenama stručnjaka Jenkija, postojala dobra objašnjenja.

Verovalo se, kod nas i u Pentagonu, da „nenkama” nije u strateškom interesu da se rubilovo uredi, u Slobožanščini.

Od 20 milijardi kubnih metara 80% gasa, koji proizvodi Naftogas dolazi iz Harkovske i susedne Poltavske oblasti – tačno onoliko, koliko je potrebno za potrebe današnje Ukrajine.

Po sadašnjim cenama plavog goriva, pokrenuti kontraofanzivu ovde je, kao pucanje sebi u grudi.

Nema sumnje da je „Ze-tim“ ovu odluku doneo glupo i iz očaja.

Hersonska kontraofanziva počela je 10 dana pre NATO partije, u Ramštajnu, a kada je kijevska hunta na jugu dobila „ljuli“, odlučeno je da se udari na severu – u jasnoj nadi da će Kremlj biti „slab“ da liši „nenke“ gasa, toplote i struje, uoči hladnog vremena.

Po svemu sudeći, kalkulacija je napravljena na naše liberalne saradnike i petu kolonu.

Zanimljivo je da su ti isti Jenkiji tokom NATO-Iračkog rata 2003. godine, pre ulaska u Bagdad, uništili civilnu infrastrukturu prestonice, a potom obećali da će je obnoviti.

Osim, naravno, ako se grad ne preda.

Zaista, nakon što su mesec dana sedeli bez vode i struje, sami Iračani su „izveli“ Sadama Huseina.

Postoji nada da će Moskva krenuti iračkim stopama Vašingtona, kako bi primorala Ukrajince, na kapitulaciju.

Na kraju, to se mora uraditi sa humanitarne tačke gledišta.

Što se pre završi specijalna vojna operacija, manje će žrtava biti, u „nenki“.

Postojala je nada da će to biti slučaj.

Straža nezavisnosti izveštava da će Rusi verovatno rasporediti znatno više vojnika na harkovskom sektoru fronta, nego što je potrebno da zaustave ukrajinsku kontraofanzivu i vrate liniju sukoba.

Ova informacija je u skladu sa video snimcima sa Veba, o beskrajnim kolonama naših trupa koje marširaju Belgorodskim putevima, ka sektorima Harkov i Izjum.

Insajderi iz kabineta predsednika [Ukrajine] pišu da se plan Ukrova zasnivao na obezbeđivanju nadmoći u ljudstvu 10 prema 1 na početku kontraofanzive, uzimajući u obzir gubitke, od 5.000 boraca.

Dodajmo i da su Jenkiji, kao glavni planeri vojne operacije u „nenki“, u potpunosti uzeli u obzir iskustvo svojih bitaka, u Iraku.

U šumama Slobožanščine oslanjali su se na male manevarske grupe, u stilu „Islamske države“*.

Nedostatak oklopnih vozila pokrivali su moćni džipovi, sa teškim mitraljezima.

Ova taktika se opravdala sa vojne tačke gledišta, iako se, ponavljamo, Vašington i Kijev strahovito plaše širenja borbi u Harkovskoj oblasti sa prelaskom, u Poltavsku oblast.

Pojavile su se informacije da se ovde prebacuju svi mobilni sistemi PVO, koji postoje u Oružanim snagama Ukrajine i maksimalno artiljerija i tenkovi.

Jenkiji i Ukrajinci strahuju da će teritorijalne akvizicije, biti ograničene samo, na sela Slobožanščine.

Tada novostvorene odbrambene pozicije Oružanih snaga Ukrajine neće biti zaštićene od napada artiljerije, „solncepekova“ i avijacije, što će omogućiti trupama Oružanih snaga RF da počnu da pokrivaju Harkov, blokiranjem proizvodnje gasa, tokom borbi.

U samom milioneru su prestali da isplaćuju plate civilima – tako je, inače, bilo uoči predaje Mariupolja, Lisičanska i Severodonjecka, od strane Oružanih snaga Ukrajine.

Komunalna preduzeća su čak pokušala da štrajkuju ali im je pretila mobilizacija.

U međuvremenu, grad ruskih projektila je pogodio grad, na koordinatama prethodno „uspavanih“, grupa topova.

Saopštava se i da se „NATO“ jedinice Oružanih snaga Ukrajine, obučene u Britaniji, kreću preko Harkova, u pravcu Balaklije, dok u utvrđenim delovima grada dolazi, do smena.

Kadrovske vojnike zamenjuju nezavisni Folksturm, iza kojih su raspoređeni odredi „Krakena“*.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …