“Berićetno u Rusiji” – Veliki ruski ekonomski forum završava se poslovima vrednim 3,27 triliona rubalja!

Na Dalekom istoku ove godine potpisano je više od 290 sporazuma, prenosi TASS.

Na sedmom godišnjem Istočnom ekonomskom forumu (EEF) u Vladivostoku ove nedelje potpisani su sporazumi, u vrednosti, od 54 milijarde dolara (3,27 triliona rubalja), javio je u četvrtak TASS, pozivajući se, na pres-službu, zamenika premijera Rusije, Jurija Trutnjeva.

„Ekonomija makroregiona (Daleki istok) je dobila oko 2,7 biliona rubalja (44,2 milijarde dolara) investicija.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Otvoreno je više od 100.000 radnih mesta, a sada je na forumu potpisano više od 290 sporazuma na ukupno 3,27 triliona rubalja (54 milijarde dolara), što je takođe rekord“, saopštila je pres služba.

S obzirom na izazove, koje predstavljaju sankcije Zapada protiv Rusije, značaj regiona Dalekog istoka ubrzano raste, dodaje se u izveštaju.

Ove godine, u okviru foruma, pokrenuta su tri nova proizvodna pogona na Dalekom istoku: teretno-putnički auto-šinski trajekt, u Komsomolsku, na Amuru, fabrika za preradu ribe Komandor, na Kamčatki i Zabajkalsko-mandžurijsko žito, železnički terminal, u Zabajkalskom regionu.

EEF, koji je održan od 5. do 8. septembra, u ruskoj prestonici Dalekog istoka, privukao je predstavnike privrede i vladine zvaničnike, iz više od 60 zemalja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Orban: Ovo je kraj zapadne liberalne hegemonije!

Ove godine bi moglo da dođe, do kraja zapadne liberalne hegemonije, jer se svetski poredak …