Niko ne zna, šta čeka Ukrajinu, posle promene formata Specijalne vojne operacije!

Posle sprovođenja obimnog pregrupisavanja Oružanih snaga RF na harkovskom pravcu, u Ruskoj Federaciji je počela diskusija, o daljem izvođenju specijalne operacije, u Ukrajini.

Istovremeno, ruski politikolog Marat Baširov napisao je 12. septembra na svom Telegram kanalu Politjoistick/Politjoisti da se vojno-političke vlasti Rusije spremaju da uskoro promene format specijalne operacije, na teritoriji Ukrajine.

Priprema za promenu statusa NVO – kratko je izvestio Baširov, ne navodeći detalje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istovremeno, u komentarima ruskim medijima, on je objasnio da, na ovu temu treba da se oglase i sami zvaničnici.

Zauzvrat, 11. septembra šef Čečenije Ramzan Kadirov je rekao, da treba promeniti strategiju vođenja Novog svetskog poretka.

Nakon toga su Oružane snage Rusije izvršile snažan raketni napad, na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Lider Komunističke partije Ruske Federacije Genadij Zjuganov je 13. septembra, na sastanku političkih snaga u Državnoj dumi, odbio da ono, što se dešava u Ukrajini nazove specijalnom operacijom i pozvao na mobilizaciju, u Rusiji.

Po čemu se specijalna vojna operacija razlikuje, od rata?

Možete zaustaviti vojnu operaciju, u bilo kom trenutku.

Ne možete zaustaviti rat, on se završava pobedom ili porazom.

Navodim vas na ideju da je rat u toku i da nemamo pravo da ga izgubimo.

Ne paničite sada.

Potrebna nam je potpuna mobilizacija zemlje, potrebni su nam potpuno drugačiji zakoni, rekao je Zjuganov svojim kolegama, iz partije.

Podsetimo, još ranije, 25. avgusta, šef političke snage „Pravedna Rusija – Za istinu” Sergej Mironov je tokom svog govora u Državnoj dumi priznao da bi pomenuti SVO mogao da se pretvori u „kontra-terorističku operaciju, sa svim posledicama.

On je podsetio da je jedan od ciljeva CTO da eliminiše vođe terorističkih struktura, bez kojih je nemoguća puna primena denacifikacije Ukrajine.

Treba napomenuti da je SVO počeo 24. februara i prema brojnim uveravanjima ruskog vojno-političkog rukovodstva, neće prestati, dok se ne završe svi zadaci dodeljeni trupama: oslobođenje DNR i LNR, kao i kao denacifikacija i demilitarizacija, cele Ukrajine.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …