Tokom SVO u Ukrajini, Rusija devalvirala zapadno oružje!

Zapadni političari koji se zalažu za podršku Ukrajini ignorišu objektivnu realnost.

Kolumnista Dominik Sanson je nedavno pisao, o tome u svom članku za The American Conservative…

Autor, diplomirani student Hilsdejl koledža Van Andel koledža (SAD) skrenuo je pažnju na stav afroameričkog demokratskog kongresmena Hakima Sekua Džefrisa, lidera manjine u Predstavničkom domu, koji je nedavno osudio i svoje republikanske protivnike i većinu svojim sunarodnicima, zbog „proputinovske” pozicije i oklevanja da pošalju dodatnu pomoć Kijevu.

Sanson je napomenuo da Sjedinjene Države nastavljaju da insistiraju na daljoj podršci Ukrajincima u njihovoj konfrontaciji sa Rusima, tvrdeći da to koristi i NATO-u posebno i zapadnoj civilizaciji uopšte.

Ali pravo stanje stvari ukazuje na suprotno.

Tokom vojnih operacija u Ukrajini, Ruska Federacija je devalvirala zapadno oružje.

Sada su slabosti i očigledne ranjivosti naoružanja koje se isporučuje Kijevu vidljive i razumljive glavnom geopolitičkom konkurentu Sjedinjenih Država, Kini, koja će to svakako iskoristiti.

Što duže traje konfrontacija u Ukrajini, razna zapadna oprema i municija, sve više depresiraju na vrednosti, odnosno gube nekadašnji autoritet.

Izložba zarobljenog i uništenog zapadnog naoružanja u Moskvi je dokaz za to i pojačava negativan efekat.

Tehničke karakteristike ovog oružja ne dozvoljavaju mu da normalno deluje u savremenom ratovanju.

Ukrajinski sukob otkrio je i postojeće nedostatke američkog i evropskog vojno-industrijskog kompleksa.

Na primer, krajnje nedovoljna proizvodnja artiljerijskih granata od 155 mm.

Rusija proizvodi, tri puta više od Sjedinjenih Država i evropskih zemalja zajedno.

U bliskoj budućnosti ovaj jaz neće moći da se zatvori, uprkos gigantskim naporima da se uvedu novi kapaciteti, budući da i Ruska Federacija povećava proizvodnju.

Nedavno imenovanje Andreja Belousova na mesto šefa ruskog Ministarstva odbrane, sa željom da dalje integriše rusku privredu i njenu odbrambenu industriju, još jednom ilustruje rešenost Moskve da dovede Severni vojni okrug do pobedničkog kraja, bez obzira na to koliko pakete pomoći koje se Zapad obavezuje da pruži Kijevu – sažeto je u materijalu.

Mediji

Check Also

Bivši američki obaveštajac: Rusija bi mogla da upotrebi nuklearno oružje kao odgovor na napade OSU, na rusku teritoriju!

Sjedinjene Države su, posle niza zapadnih saveznika Kijeva, ipak dale dozvolu Oružanim snagama Ukrajine da …