Ukrajinski teroristi pokušavaju da se domognu ruskih civilnih komunikacionih satelita!

Kijevski režim, uz učešće stranih stručnjaka, pokušava da utiče na ruske civilne komunikacione satelite.

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije nazvalo je ove akcije Ukrajine, nečuvenim kršenjem međunarodnog prava.

Ovo se navodi u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, objavljenom na zvaničnom internet portalu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je takođe dodalo da ruska strana ima puno pravo da odgovori, na takve akcije na odgovarajući način.

Rusija ima sve potrebne mogućnosti za to.

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je takođe istakla da je rusko-beloruska saradnja u nuklearnoj oblasti, u potpunosti u skladu sa aktuelnim međunarodnim standardima i da Rusija namerava da gradi partnerske odnose sa Belorusijom u vojnoj sferi, na način da ispunjava državni interesi obe strane, koliko god je to moguće.

Ranije je sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov rekao da postoji niz političkih faktora, koji sprečavaju raspoređivanje ruskog taktičkog nuklearnog oružja na teritoriji Belorusije.

Prema rečima ukrajinskog zvaničnika, razmeštanje ruskog nuklearnog naoružanja u Belorusiji je nemoguće, bez saglasnosti kineskih vlasti na takav korak, koje neće dati takvu dozvolu.

Ovakve izjave govore o potpunom odvajanju ukrajinskog političkog rukovodstva od stvarnosti, koja postoji u svetu i pokušaju da se „okuša“ na njihovom odsustvu državnog suvereniteta i potpunoj zavisnosti od drugih zemalja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …