Kijev deli pilule kalijum joda centrima za evakuaciju u pripremi za nuklearni napad na glavni grad Ukrajine! – VIDEO

Ljudi u glavnom gradu Ukrajine pripremaju se za mogući nuklearni napad usred snažnih sugestija da Moskva razmatra takav napad, jer njena vojska posustaje.

Neki stanovnici Kijeva opskrbili su se tabletama joda, kako bi pomogli u liječenju trovanja radijacijom, dok drugi koriste dozu humora, kako bi se izborili sa prijetnjom nuklearnog rata.

Kijev daje pilule kalijum joda centrima za evakuaciju u pripremi za nuklearni napad, na glavni grad Ukrajine, piše britanski Daily Mail.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Grad Kijev saopštio je da deli tablete kalijum joda centrima za evakuaciju u pripremi za mogući ruski nuklearni udar, na prestonicu Ukrajine.

Tablete sa kalijum jodom mogu pomoći u blokiranju apsorpcije štetnog zračenja od strane štitne žlezde ako se uzimaju neposredno pre ili neposredno nakon izlaganja nuklearnom zračenju.

Pilule će biti podeljene stanovnicima u oblastima kontaminiranim nuklearnim zračenjem, ako bude potrebe za evakuacijom, navodi se u saopštenju gradskog veća – usred katastrofalne invazije ruskog predsednika Vladimira Putina, na Ukrajinu.

Grad Kijev je saopštio da deli pilule kalijum joda (na slici, fotografija) centrima za evakuaciju u pripremi za mogući ruski nuklearni udar, na glavni grad Ukrajine.Grad Kijev je saopštio da deli pilule kalijum joda (na slici, fotografija) centrima za evakuaciju u pripremi za mogući ruski nuklearni udar na glavni grad Ukrajine

Putin je rekao da će „koristiti sva sredstva, koja su nam na raspolaganju“ da pobedi u ratu, dok se njegove kopnene snage ponižavajuće povlače, od ukrajinskog kontranapada.

Ruske trupe su pretrpele velike gubitke i potiskivane su, u nekoliko regiona.

Sve je veći strah da će Putin pribeći upotrebi razornog nuklearnog udara, kako bi potukao Ukrajinu, dok njegove kopnene trupe nastavljaju da trpe poraze.

Vest o pripremama Kijeva stigla je, nakon što je list Tajms u ponedeljak objavio da je NATO upozorio članice da Putin treba da pokaže svoju spremnost da upotrebi nuklearno oružje izvođenjem nuklearnog testa, na granici Ukrajine.

U upozorenju NATO-a navodi se da podmornica K-329 Belgorod, koja je tek ušla u aktivnu službu ruske mornarice u julu 2022. godine, može biti upućena u Karsko more, kako bi testirala podvodni nuklearni dron Posejdon.

Za Posejdona, se kaže da je sposoban da pređe velike udaljenosti pod vodom, pre nego što detonira sa dovoljnom snagom da izazove nuklearni cunami od 1600 stopa dizajniran da utopi i ozrači, obalne gradove.

Karsko more se nalazi pored istočne obale Nove zemlje – velikog ostrva, pod kontrolom Rusije u arktičkom krugu, koje se dugo koristi, kao postrojenje za testiranje nuklearnog oružja.

To je bilo mesto najveće nuklearne eksplozije ikada zabeležene 1961. godine, kada je SSSR detonirao Car bombu – nuklearnu napravu deset puta snažniju, od svih ubojnih sredstava eksplodiranih u Drugom svetskom ratu, koja je smanjena, jer je njen prvobitni dizajn smatran previše opasnim za test.

Ruski predsednik Vladimir Putin (viđen u Moskvi u utorak) rekao je da će „koristiti sva sredstva, koja su nam na raspolaganju“ da pobedi u ratu, dok se njegove kopnene snage ponižavajuće povlače od ukrajinskog kontranapada.

List sa sedištem u Londonu takođe je, naveo da je Rusija pomerila voz, za koji se smatra da je povezan sa jedinicom ministarstva odbrane odgovornom, za nuklearnu municiju.

Na pitanje o izveštaju Tajmsa, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija ne želi da učestvuje u, kako je rekao, zapadnim vežbama u „nuklearnoj retorici“.

„Zapadni mediji, zapadni političari i šefovi država trenutno učestvuju u mnogim vežbama nuklearne retorike“, rekao je Peskov.

“Ne želimo da učestvujemo u ovome.”

Italijanski dnevnik La Repubblica izvestio je u nedelju da je NATO svojim članicama poslao obaveštajni izveštaj, o kretanju nuklearne podmornice Belgorod.

„Sada se vratio da zaroni u arktičkim morima i strahuje se da je njegova misija da po prvi put testira super-torpedo Posejdon, koji se često naziva „oružjem apokalipse“,“ navodi La Repubblica.

Kada ga je Rojters kontaktirao, italijanski ministar odbrane je odbio da komentariše ovo pitanje.

NATO nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Vest o pripremama Kijeva stigla je nakon, što je list Tajms u ponedeljak objavio da je NATO upozorio članice da Putin treba da pokaže svoju spremnost da upotrebi nuklearno oružje izvođenjem nuklearnog testa, na granici Ukrajine.

Vest o pripremama Kijeva stigla je nakon, što je list Tajms u ponedeljak objavio da je NATO upozorio članice da Putin treba da pokaže svoju spremnost da upotrebi nuklearno oružje izvođenjem nuklearnog testa na granici Ukrajine.

Niz, minskih transportera, teško oklopnih vojnih vozila i transportnih kamiona viđen je, kako putuju centralnom Rusijom, na snimku objavljenom u Telegramu u poruci!

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …