OBRADOVIĆ: “Srbija je jedina zemlja u Evropi koja ima izbore u vreme pandemije”

Lider Dveri, Boško Obradović, danima štrajkuje u nameri da skrene pažnju javnosti na probleme u izborima koji slede u Srbiji.

“Ivan Kostić i ja smo jedina dva poslanika koja štrajkuju u Evropi i jedina zemlja koja ima izbore u vreme pandemije”, rekao je lider Dveri Boško Obradović danas ispred Narodne skupštine.

– Juče su poslata pisma na 300 adresa u SAD, Evropi i Rusiji. Dragan Vesović se takođe nalazi u kabinetu patrijarha Irineja kojem je uputio pismo u kome ga moli za dijalog između vlasti i opozicije. On će se danas krenuti ka RTS, gde će zajedno sa drugih ljudima ponovo probati da dođu do nadležnih u tom medijskom servisu. Zašto mi građani Srbije, koji smo opoziciono orijentisani, plaćamo RTS kad niko ne može da se oglasi, kada niko ko drugačije misli ne može na RTS? Prećutkuje se sve što se dešava u Srbiji – kaže Obradović.

Mi se osećamo dobro, imamo lekarske provere na dnevnom nivou, kaže lider Dveri, dodajući da će ostati u daljem štrajku i insistirati na zahtevima.

– Smatramo da je ovo ljudski, hrišćanski i demokratski vapaj. Nastavljamo naš strožiji post, kako ga mi nazivamo. Nadamo se da će se desiti nešto što će probuditi uspavane duhove i savesti u našem društvu i da će naša žrtva imati smisla.

Na pitanje da li ih je neko iz vlasti kontaktirao, Obradović je rekao da za ovih devet dana štrajka niko nije.

– Ovaj režim je spreman na sve. Za njih uopšte nije tema što dva poslanika opozicije štrajkuju glađu.

Lider Dveri je rekao da su mediji pogrešno preneli njegovu izjavu “da se za pomoć obratio Evropskoj uniji”, i rekao da to nije učinio već da se obratio Evropskom parlamentu.

– To je velika razlika, u Evropskom parlamentu su zastupljene sve političke opcije pa i one evroskeptične. Evropski parlament je prava slika evropske političke scene i dužni smo da ih obavestimo o tome šta se radi u Srbiji – rekao je Obradović.

Naveo je da je potivnik bilo kakvog stranog mešanja u unutrašnje stvari zemlje, ali da su Dveri ovim obraćanjem te političke faktore u inostranstvu “stavili na neku vrstu ispita”.

– Ako je za sve njih ono što se dešava u Srbiji normalno i ako su za njih izbori demokratski onda smatram da oni ne žele Srbiji dobro – rekao je Obradović.

(Direktno.rs)

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …