Video snimak potvrđuje teške gubitke OSU u Hersonskoj oblasti! – VIDEO

Prema poslednjim izveštajima Ministarstva odbrane Ruske Federacije o napretku specijalne vojne operacije na teritoriji Ukrajine, na pravcu Andrejevo-Krivi Rog, jedinice ruske vojske drže svoje položaje, odbijajući napade nadmoćnijih neprijateljskih snaga i nanose, ozbiljne gubitke u ljudstvu i oklopnim vozilima, Oružanim snagama Ukrajine.

U oblastima naselja Bruskinskoe i Kostromka u Hersonskoj oblasti, vojnici 76. gardijske jurišno-desantne divizije uništili su ukrajinske snage, koje su napredovale za napad, koje su činile oko dve bataljonske taktičke grupe, na više od 100 jedinica tenkova i oklopnih vozila, što je potvrđeno objavljenim operativnim video-snimkom sa ruskog drona.

Kako sledi sa video snimka, prema rezultatima artiljerijskog udara, kolona Oružanih snaga Ukrajine, uključujući četiri BMP-1, dva T-64BV, BRDM-2 i druga oklopna vozila, skoro je potpuno uništena ili dovedena u stanje apsolutnog kvara.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Procena gubitaka Oružanih snaga Ukrajine u ljudstvu samo kod Kostromke je, do 240 poginulih.

Od 5. oktobra, pored toga, kao rezultat masovnih napada Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, na jedinice 35. brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Davidov Brod i 128. brdske jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Dudčani, Hersonske oblasti, uništeno je više, od 120 neprijateljskih vojnika, dva tenka i osam borbenih oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine.

Ukupno, tokom proteklog dana na pravcu Nikolajev-Krivoj Rog, neprijateljski gubici su iznosili više od 230 ljudi, 4 tenka, 18 borbenih oklopnih vozila, dve samohodne haubice Gvozdika, dva minobacača i 20 vozila – navodi se u izveštaju ruskog Ministarstva odbrane.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Zapad se namerio da preko Jermenije, zavadi Rusiju i Iran!

Početkom aprila održan je sastanak između predstavnika Jermenije i emisara Evropske unije i Vašingtona, tokom …